Tallinna Spordikooli juhataja ülesandeid kuni selle tegevuse lõpetamiseni määrati täitma Tallinna Kultuuri- ja Spordiameti juhataja asetäitja Ivar Jurtšenko. Maksim Butšenkovi viimane tööpäev on 13. mail.

Tallinna uus linnavõim otsustas aprillis lõpus esitada linnavolikogule eelnõu Tallinna Spordikooli tegevuse lõpetamise kohta. Tallinna linnapea Jevgeni Ossinovski (SDE) teatas toona linnavalitsuse pressikonverentsil, et Tallinna spordikooli puhul on „avalikku ressurssi kasutatud ebamõistlikult ja kohati ebaseaduslikult“.

Tallinna linnavalitsus leidis ühtlasi, et puudub vajadus korraldada saavutusspordi rahastamist hallatava asutuse kaudu, mõistlik on korraldada saavutusspordi rahastamine ühtses süsteemis teiste spordivaldkonna toetuste andmisega ja anda see ülesanne Tallinna Kultuuri- ja Spordiametile. Otsus spordikooli tegevuse lõpetamisest on arvatud linnavolikogu 16. mai istungi päevakorda.

Varem on Delfi kirjutanud, et Tallinna sisekontroll viitas Tallinna spordikooli tõsistele probleemidele juba mullu suvel. Loe lähemalt siit!