Bayern haaras kohtumise juhtohjad 68. minutil, kui nahkkera saatis võrku Alphonso Davies. Real oli veel 88. minutil 0:1 kaotusseisus, kuid siis lõi vahetusmees Joselu kaks väravat ja viis hispaanlased 2:1 võiduga (4:3 kahe mängu kokkuvõttes) finaali.

Kohtumise 13. lisaminutil avanes Bayernil suurepärane võimalus mäng lisaajale viia, kui Thomas Mülleri söödu järel saatis palli väravasse Matthijs de Ligt. Mängu joonekohtunik fikseeris sakslase söödu järel aga suluseisu ning seejärel kõlas koheselt ka peakohtunik Szymon Marciniaki lõpuvile. Intsidendi muudab kurioosseks asjaolu, et hollandlane ei pruukinud olla suluseisus, kuid kuna lõpuvile kõlas enne De Ligti pealelööki, siis videokohtunik enam mängu ei sekkunud.

Tuchel oli kohtumise järel kohtunike peale pühaviha täis, nimetades tehtud otsust katastroofiliseks. „Lõime värava, kuid sellele järgnes kohtutav otsus joone- ja peakohtunikult. See tundub nagu reetmine. Küljekohtunik palus vabandust, kuid see meid ei aita. Niisugusel hetkel lipp tõsta... Kohtunik nägi, et saime teise palli ja lõime värava. See oli reeglitevastane, hukatuslik ja seda on raske alla neelata,“ raevutses Bayerni loots.

Palli väravasse saatnud De Ligt polnud samuti kohtunike kritiseerimisega kitsi. „Kui see oli suluseis, siis see on suluseis. Kuid jalgpallis on minu arust reegel, mis ütleb, et kui suluseis pole ilmselge, siis mäng jätkub. Viimasel minutil selline vile... See on suur ja häbiväärne prohmakas ,“ sedastas hollandlane.

Madridi Real kohtub esimesel juunil Wembleyl peetavas finaalis Dortmundi Borussiaga, kes alistas kahe mängu kokkuvõttes 2:0 PSG.