Esimese tõeliselt ohtliku olukorra sepistasid Reali mängumehed 12. minutil, kui Vinicius Junior pääses karistusalast löögile ja kõmmutas palli posti. Tagasipõrkunud pall jõudis Rodrygoni, kelle ohtliku lähilöögi tõrjus suurepäraselt Manuel Neuer.

Avapoolaeg kulgeski Reali domineerimisel, kuid väravad jäid löömata.

Teist poolaega alustas kodumeeskond sama särtsakalt, kuid nii Rodrygo kui Viniciuse ohtliku löögi suutis kogenud Neuer tõrjuda.

Mängu esimene värav sündis 68. minutil, kui Harry Kane leidis keskvälja sööduga vasakul äärel Alphonso Daviese, kes murdis karistusalasse ja lõi palli parema jalaga tagumisse nurka. Reali puurilukul Andriy Luninil polnud selles olukorras mingit võimalust.

Juba kaks minutit hiljem suutis nurgalöögi ajal palli võrku saata ka Real, kuid enne seda Daviese omaväravat tegi Nacho Joshua Kimmichi vastu selge vea, lükates ta pikali, ja kohtunik tühistas selle tabamuse.

Mängu otsustavad sündmused leidsid aset 88. ja 91. minutil. Esmalt tegi suure prohmaka siiani väga hästi tegutsenud Neuer, kes puterdas Viniciuse üsna süütu kauglöögi järel palli enda ette ning vahetusest sekkunud Joselu saatis selle võrku.

Vaid kolm minutit hiljem oli taas aktsioonis vahetusest sekkunud Joselu, kes lõi palli värava eest võrku pärast Antonio Rüdigeri tsenderdust.

Bayern suutis allesjäänud ajaga veel väravani jõuda, ent see tühistati peakohtuniku poolt. Nimelt oli Mathias de Ligti värava eel küljekohtunik fikseerinud, et Noussair Mazraoui oli Kimmichi tsenderduse ajal suluseisus olnud.

Real pääses seega üldskooriga 4:3 finaali. Seal kohtuvad hispaanlased Dortmundi Borussiaga, kes alistas PSG kahe mängu kokkuvõttes 2:0.

Finaal peetakse 1. juunil Londonis Wembley staadionil.

Mängu eel

Kui Meistrite liigas on mõlemad klubid jõudnud poolfinaali, siis kodukamaral on Bayernil ja Realil käsil väga erinevad hooajad. Madridi klubi kindlustas möödunud nädalal, neli vooru enne hooaja lõppu klubi ajaloo 36. Hispaania meistritiitli.

Saksamaa pikaaegne esiklubi Bayern jäi tänavu aga esmakordselt alates 2013. aastast koduse tiitlita. Kaks vooru enne hooaja lõppu on nad teisel kohal, kaotades värskele meistrile Leverkuseni Bayerile koguni 15 punktiga.

„Mul on alati palju enesekindlust, sest oleme Madridi Realil. Meil on parim tiim, kes on tänavu väga hästi mänginud,“ rääkis Hispaania klubi peatreener Carlo Ancelotti kohtumise eel. „Real ja Bayern on sarnased klubid, austame Bayernit väga. Esimeses mängus olid nad meist paremad. Peame andma endast parima, sest meil on võimalik mängida järjekordses finaalis.“

Bayerni loots Thomas Tuchel usub, et mõlemad võistkonnad peavad kohati platsil kannatama hakkama. „Mõlemad tiimid on väga head palli hoidmises ja üleminekutes. Usun, et tuleb väga keeruline mäng,“ sedastas ta kohtumise-eelsel pressikonverentsil. „(Turniiri) sellises faasis on vaja momentumit, õnne ja kliinilisust.“

Poolfinaali võitja kohtub finaalis Dortmundi Borussiaga, kes seljatas kahe mängu kokkuvõttes tulemusega 2:0 Pariisi Saint-Germaini. Tänavune Meistrite liiga finaal peetakse 1. juunil Londonis Wembley staadionil.