Avapoolaega valitses kergelt PSG, kuid kõige ohtlikuma olukorra lõid hoopis külalised. See juhtus 35. minutil, kui Dortmund nõelas ohtliku kontrarünnakuga, mille lõpetas Karim Adeyemi terava pealelöögiga, kuid Gianluigi Donnarumma suutis teha suurepärase tõrje.

Kohe teise poolaja alguses olid prantslased väga lähedal avaväravale. Nad mängisid nurgalöögii lühidalt lahti ja pall jõudis Warren Zaire-Emery`le, kes lõi aga palli mõnelt meetrilt posti!

Kulus vaid paar minutit, kui Mats Hummels saatis Julian Brandti nurgalöögi järel palli peaga väravasse - 1:0! PSG kaitsjad magasid selle olukorra täielikult maha.

Kohtumise lõpus tabasid PSG mängijad veel korra posti ja kahel korral latti, kuid väravaarvet nad kodupubliku ees avada ei suutnudki. Esmalt lõi Nuno Mendes karistusala vasakust äärest peale ja tabas tagumist posti. 86. minutil viskus Kylian Mbappe löögile kangelaslikult ette Borussia puurilukk Gregor Kobel ja tõrjus palli latti. Lõpuminutil raksatas latti ka Vitinha võimas kauglöök.

Borussia mängis viimati tugevaima eurosarja finaalis 2013. aastal, kui kaotas kodusele rivaalile Müncheni Bayernile 1:2.

Ka tänavu võib tulla Saksamaa klubide vaheline finaal, sest Bayern peab kolmapäeval teise poolfinaali kordusmängu Madridi Realiga. Avamäng Saksamaal lõppes 2:2.

Mängu eel

Dortmundis peetud poolfinaali avamängu võitsid võõrustajad 1:0. Meeskonnad olid vastamisi ka alagrupifaasis ning toona võidutses PSG kodus 2:0. Saksamaal mängiti aga 2:2 viiki.

„Wembley’l mängimine tuleb välja teenida,“ viitas Dortmundi treener Edin Terzic sellele, et finaal peetakse tänavu Londonis. „Kordusmängus vajame ainult viiki, aga samas tahame ka võita. Meil on väike edu olemas ja finaali jõudmiseks head võimalused. PSG on kindlasti parem kui eelmisel nädalal, aga tahame finaali jõuda ja saame nendega hakkama.“

PSG peatreener Luis Enrique on samuti optimistlik. „Alati on arenemisruumi ja oleme selle poole ka püüelnud. Kolme sekundiga on võimalik lüüa kaks väravat, aga selle aja jooksul võime ka kaks väravat sisse lasta. „On va a gagner“ - see on ainus lause, mida prantsuse keeles tean - me võidame selle mängu!“ kuulutas hispaanlane enne kohtumist.

Otseblogi: