Tartlaste kangelaseks tõusis Märt Rosenthal, kes tabas 7,2 sekundit enne mängu lõppu 77:77 viigiseisul üle Saimon Suti käte raske kaugviske. Pärnu viimasel rünnakul oli Siim-Markus Postil võimalus mäng lisaajale päästa, ent tema kolmene ei tabanud.

Tasavägise avaveerandi võitis 1100-pealise publiku ees Tartu meeskond tänu Rosenthali viimase sekundi läbimurdele 22:20. Teise perioodi alguses tegi kodumeeskond 11:0 spurdi ja pääses juba 14-punktiga (38:24) juhtima. Pärnakad suutsid seejärel vahe vähendada viiele silmale, ent veerandi lõpuminutitega kasvas Tartu edu 44:35-le.

Kolmanda veerandi keskel juhtis Tartu kümne punktiga (53:43), ent pärnakad tegid siis 9:2 vahespurdi. Taas mängis lõpuminuteid aga paremini Tartu, kes sai otsustava neljandiku alguseks 61:53 eduseisu.

Lõpuveerandi algus kuulus selgelt külalistele, kes mängisid kolme ja poole minutiga vahe tagasi ning asusid 14:0 vahespurdi lõpuks juhtima 67:64. Tartul oli kohe vastus olemas ja 8:0 spurdiga pääseti omakorda ette 72:67. Pärnu jõudis veel lõpuminutil viigini (77:77), ent Rosenthal tabas 7,2 sekundit enne sireeni raske kaugviske ja tõi Tartule magusa võidu.

Tartu parimad olid võrdselt 16 punkti visanud Rosenthal ja Davis Rozitis, viimane hankis ka 14 lauapalli. Devin Lee Harris lisas 9 punkti ja 12 resultatiivset söötu.

Pärnu poolel tegi Post 18 punkti ja 10 korvisööduga kaksikduubli, Ivo Van Tamm kogus 17 silma ja 8 lauapalli.

Tartu peatreeneri Priit Vene sõnul oli play-offi vääriline mäng. „Korralik play-off – tuleb vastastele au anda ja enda asjad üle vaadata. Mäng oli kindlasti rahvale põnev, aga treeneritele mitte, sest parandamisruumi on mõlemal. Nüüd peame seeria teise mängu võõrsil kätte saama ja siis on laupäeval taas kodupubliku toel hea mängida. Pikka tähistamist ei ole, läheme vaatame selle esimese mängu üle ja hakkame neljapäevaks valmistuma,“ sõnas Vene.

Seeria teine mäng on neljapäeval Pärnus.

Homme alustavad teist poolfinaali tiitlikaitsja Tallinna Kalev/Cramo ja Rapla Avis Utilitas.