Rovanperä külastas hiljuti soomlaste MTV rallistuudiot, kus vastas saatejuht Satu Tuomisto esitatud väidetele.

Esimene väide oli, et autoralli MM-sarjas peaks olema rohkem asfaldirallisid. Rovanperä nõustus sellega.

„Ma ei ütle, et nad mulle meeldivad, aga MM on MM ja sõitma peaks võimalikult palju kõikvõimalikes tingimustes,“ selgitas Rovanperä oma arvamust.

Järgmisena esitati väide, et praegune WRC-sarja stardijärjekorra süsteem on hea. Teatavasti peab hetkel esikohalt alustama ja teistele teed puhastama MM-sarja liider. Rovanperä selle väitega ei nõustunud.

„See karistab MM-sarja liidrit kruusarallidel liiga palju,“ ütles Rovanperä. „Ralli EM-sarjas on minu meelest endiselt nii, et esmalt sõidetakse kvalifikatsioon. Testikatsel selgub, kes on kiireim ja selle alusel otsustatakse ka stardikoht. Sarja liidrit see nii väga ei karista.“

Lõpuks võttis Rovanperä seisukoha ka MM-sarja uue punktisüsteemi suhtes, mis hakkas kehtima käesolevast hooajast. Maailmameister leidis, et laupäevaõhtuse paremusjärjestuse alusel antavad punktid tuleks täielikult kaotada.

Eelmise ehk Horvaatia ralli vahele jätnud Rovanperä naaseb MM-karusselli sel nädalal peetaval Portugali etapil. Soomlase arvel on tänavu Keenia ralli võit.