„Ma olen väga tige kõigi nende kiirlaenufirmade peale, et nad nii kergelt laenu annavad üldse. Kui ma ise olen eestlane, ent lepingu teeb venekeelne inimene, siis miks laenuandjad seda üldse ei kahtlustanud,“ ütles Arvi Vikerhommiku raadiosaates.

Petturid olid pöördunud Arvi poole Skype’i kaudu ja vene nimega naine tegi talle ettepaneku investeerida bitcoinidesse, esialgu 500 euro kaupa. Edasi tegid juba ühed vene mehed talle keskkonda Coinmama krüptorahakoti.

Kuna pilt tundus ilus, siis lasi Arvi võtta juba ka Bondorast 4200 eurot laenu, et see investeerida. Järgnes 7000-eurone laen Inbankist. Kui ta tahtis aga keskkonnast – mis osutus võltsitud keskkonnaks – raha välja võtta, siis teatasid pätid, et selleks vaja on veel maksta 2800 eurot. Selle summa võttis ta juba laen.ee keskkonnast.

Oma raha ta muidugi keskkonnast tagasi ei saanud ja pätid olevat Arvi sõnul vaid irvitanud Eesti politsei võimekuse üle neid tabada.

„Ära roni sinna, millega sa ei ole kursis ja kus sa ei oska tegeleda,“ kõlas tema soovitus potentsiaalsete uutele ohvritele.