Kohaliku jalgpallinädala pärl oli ajaloo sajas Tallinna derbi, kus valitsev meister Flora alistas enam kui 3000 pealtvaataja silme ees 1:0 FCI Levadia. Kuid jutuainet pakkusid teisedki kohtumised. Ehkki Madis Kalvet on puhkusel, siis jalgpallihuviliste rõõmuks võtame selgi korral nädala kokku seitsme järeldusega.

1. Kas vastased on Levadia mänguplaani lahti hammustanud?

„Vaatame statistikat! Mäng lihtsalt oli täna selline, see on jalgpall. Flora on hea meeskond, nad kaitsesid väga hästi ja me ei suutnud väravani jõuda. Saime häid võimalusi, aga kahjuks ei õnnestunud neid realiseerida,“ ei näinud Levadia peatreener 0:1 derbikaotuses probleemi. Ühest küljest on Levadia peatreeneril õigus, sest pikal hooajal viskab ikka tükke sisse ja nad on üsna kindlalt liiga liidrid. Teisalt pole meeskonna viimased nädalad kuigi julgustavad.

Hooaja esimeses seitsmes matšis oli Levadia keskmine xG (eeldatav väravate arv võimaluste pealt) 3,1 ja vaid ühes kohtumises oli see alla 2,6. Rohevalged rullisid järjepidevalt vastastest üle. Aga ka enne Flora kohtumist tegi Levadia kolm matši, kus nende xG jäi alla kahe. Vapruse vastu kaotasidki tallinlased punkte (1:1 viik) ja üsna kole oli kolmapäevane kohtumine Paidega (1:0 võit).

Levadia sai küll Paidelt kätte kolm punkti, kuid mängutaseme poolest oli see viimaste aastate kõige koledam nii-öelda suur matš – tempo ja pallisurve oli olematu, aga sellest hoolimata tegid meeskonnad väga palju söödupraaki. Rääkimata võimaluste loomisest. Sellele järgnes kaotus Florale, kus Levadia ei suutnudki vastase kaitsest läbi murda.