Erinevalt laupäevasest sprindisõidust algas põhisõit suuremate intsidentideta. Esikohalt alustas MM-sarja üldliider Max Verstappen (Red Bull), kes suutis ka liidrikohta hoida. Hollandlase jaoks oli stardis siiski üks ärev hetk, sest jõuliselt sisenes esimesse kurvi tiimikaaslane Sergio Pérez, kes suutis napilt hollandlasele otsasõitu vältida.

Esikoha heitlusesse tõi murrangu 28. ringi kokkupõrge Kevin Magnusseni (Haas) ja Logan Sargeanti (Williams) vahel. Ameeriklane pidi sõidu katkestama, Magnussen langes sõitjate rivi lõppu. Avarii tõttu tuli rajale turvaauto.

Lando Norris oli tippsõitjatest ainus, kes polnud selleks hetkeks veel rehve vahetanud. Tänu sellele liidriks kerkinud Norris säästis turvaauto režiimi ajal boksis käies kõvasti aega ning jäi ka rehvivahetuse järel Verstappeni ette liidriks. Kordusstardi järel suutis McLareni piloot esikohta hoida ja iga ringiga kümnendiksekundite kaupa edu Verstappeni ees kasvatada. Hollandlane oli samal ajal hädas rehvide ja vormeli juhitavusega.

Norris kasutas võimaluse suurepäraselt ära ning ületaski finišijoone esimesena. Ta edestas Verstappenit lõpuks 7,612 sekundiga. Kolmanda koha pälvis Ferrari sõitja Charles Leclerc (+9,920).

Esikolmikule järgnesid Carlos Sainz (Ferrari), Sergio Pérez (Red Bull) ja Lewis Hamilton (Mercedes).

Vormel 1 Miami GP

Uus etapivõitja

24-aastasel Norrisel oli varasemalt kuninglikus vormelisarjas kirjas 15 poodiumikohta, aga nüüd noppis ta karjääri esimese võidu. Britist sai F1 sarja ajaloo 114. etapivõitja.

Esimest korda alates 2022. aasta Brasiilia GP-st ei läinud esikoht Red Bulli ega Ferrari piloodile. Toona võidutses Mercedese sõitja George Russell. Vahepealse pooleteise aasta jooksul noppisid esikohti ainult Verstappen, Pérez ja Sainz. McLarenile oli värske võit esimene alates 2021. aasta Itaalia etapist, kui poodiumi kõrgeimale astmele ronis Daniel Ricciardo.

„Lõpuks ometi! Olen seda kaua oodanud, lõpuks sain hakkama,“ rõõmustas Norris finiši järel. „Mul on hea meel kogu meeskonna üle. Kogu nädalavahetus oli väga edukas. Väikesed tagasilöögid tulid, aga nägin reedel, et meil on kiirus tegelikult olemas.“

MM-sarja liidrina jätkab Verstappen, kel koos 136 punkti. Pérez on 101 silmaga teine. Red Bulli duole järgnevad Leclerc (98 p), Sainz (85 p) ja Norris (83 p). Hooaeg jätkub 19. mail toimuva Itaalia GP-ga.

Esmaspäeval salvestame ka uue „Ringiga ees“ saate. Küsimusi saab saata aadressile: ringigaees@delfi.ee