Velotuuri teisel etapil ootas rattureid esimene tõsisem ronimine, sest viimasel 12 kilomeetril ootas neid keskmiselt 6,2% kaldenurgaga tõus. Tõusu alguses elas tuuri suursoosik Pogačar üle ehmatuse, sest tema rattal purunes esirehv ja sloveen pani külje maha.

Ent peagi oli mees suures grupis tagasi, tõusul vedas Pogačari tiim UAE Team Emirates rivi pikaks ning neli kilomeetrit enne finišit tegi ta otsustava rünnaku. Kuna ükski konkurent 25-aastase Pogačari tempot ei suutnud vastu võtta, siis ületas ta lõpujoone uhkes üksinduses.

Teisena lõpetas etapi Kolumbia rattur Daniel Felipe Martínez (BORA-hansgrohe), kolmandana britt Geraint Thomas (Ineos Grenadiers), neljandana itaallane Lorenze Fortunato (Astana Qazaqstan Team) ja viiendana sakslane Florian Lipowitz (BORA-hansgrohe), kes kõik kaotasid liidrile 27 sekundiga.

Üldliidri roosa särgi selga saanud sloveen osaleb Girol esmakordselt, sest eelmisel neljal hooajal panustas ta Tour de France’ile, kus ta sai 2020. ja 2021. aastal esikoha ning kahel viimasel suvel oli teine. „Siin etapi võitmine oli üks mu unistus, sest rattamaailmas on see suur asi,“ lausus etapi järel Pogačar.

Sloveenilt uuriti ka kukkumise kohta. „Jäin rahulikuks. Sõitsin läbi augu ja seal läks nii rehv kui velg. Seal oli väike segadus, sest tahtsin peatuda enne kurvi, aga saateautost öeldi, et vahetame asjad ära peale kurvi. Ja paningi külje maha. Aga midagi tõsist polnud, sest enesetunne oli hea. Ja ka tiim tegi head tööd, sest mind veeti kiirelt gruppi tagasi ja siis hakati tempot tegema. Ideaalne. Plaan oligi 4,5 kuni 3,5 kilomeetrit enne finišit rünnata, aga kuna ma seda tõusu kuigi hästi ei teadnud, siis oli keeruline hinnata, millal peaks vajutama. Õnnestusime hästi,“ selgitas võidumees.

Tuuri kokkuvõttes järgnevad Pogačarile Thomas (+45), Martinez (+45), Cian Uijtdebroeks (+54; Visma | Lease a Bike) ja Einer Rubio (+54; Movistar Team). Ülejäänud mehed kaotavad sloveenile juba enam kui minutiga.

Sloveeni suurim konkurent Thomas oli finišis üsna nõutu. „Ei midagi uut ja seda võis karta. Üritasin talle sappa võtta, aga olin kohe punases ja pidin oma seisule otsa vaatama. Lõpuks üritasin lihtsalt grupis paar preemiasekundit saada,“ rääkis 37-aastane britt.

Tuuril oma meeskonna esisprinteri abimehe rollis olev Madis Mihkel (Intermarché – Wanty) kaotas võitjale enam kui 22 minutiga, millega ta oli pühapäeval paremuselt 114. mees. Üldkokkuvõttes on eestlane 116. (+33.28).

„Täna oli raskem päev kui eile, kuid sain ilma probleemideta hakkama,“ ütles Mihkels etapi järel jalgrattaliidule. „Eelviimasel tõusul jäin maha ja sealt sõitsin grupetto’s lõpuni. Homme peaks tulema tiimile veidi huvitavam päev, sest eelduste kohaselt on raskemapoolne grupifiniš, kus olen Biniam Girmay lahtivedaja.“