Kaheksakordne maailmameister Ogier ja kahekordne tšempion Rovanperä võistlevad mõlemad tänavu pooliku programmi alusel. Ogier lõi kaasa hooaja avaetapil Monte Carlos, kus sai teise koha ning viimatisel rallil Horvaatias, kus võidutses. Tiitlikaitsja Rovanperä piirdus Rootsis 39. kohaga, aga noppis esikoha Keenias. Lisaks kahele maailmameistrile kihutavad Portugali teedel täisaastat kaasa tegevad Elfyn Evans ja Takamoto Katsuta.

„Tahtsime sel aastal, et vähemalt ühel rallil oleksid kõik sõitjad stardis ning (Portugal) oli hea võimalus selleks,“ rääkis tiimi juht Jari-Matti Latvala Toyota pressiteate vahendusel. „Uue punktisüsteemi tõttu pole tänavu olnud lihtne suurt vahet sisse teha. Portugalis on meil kolm meest, kes on siin varem võitnud. Lisaks Takamoto, kes on varemgi siin kiire olnud.“

Rovanperä võidutses Portugalis viimasel kahel aastal. 2021. aastal noppis esikoha Evans. Ogier’ arvel on Portugalis viis võitu.

Kuna kaks maailmameistrit ei tee kaasa täishooaega, on neil võrreldes peamiste konkurentidega kruusarallil parem stardipositsioon. Ogier on stardijärjekorras Ott Tänaku (Hyundai) järel viies ja Rovanperä omakorda seitsmes.

Evans stardib üldliidri Thierry Neuville’i (Hyundai) järel teisena. „Elfyni stardipositsioon on keerulisem, aga tema peab keskenduma MM-punktide võtmisele tiitlirivaalide eest,“ pani Latvala waleslase sihi paika. „Taka on ka hästi sõitnud ja ta on võimeline poodiumi nimel heitlema. Teame, et konkurents on tugev ja olen kindel, et Portugalis ootab esikohtade nimel ees kõva võitlus.“

Neuville’il on MM-sarja liidrina koos 86 punkti. Talle järgnevad Evans (80 p), M-Spordi sõitja Adrien Fourmaux (59 p) ja Tänak (53 p).