Hollandlane võitis ajasõidu ajaga 1.27,241. Ferrari piloot Charles Leclerc kaotas talle 0,141 sekundiga.

Miami GP põhisõidu teise stardirea hõivasid Leclerci tiimikaaslane Carlos Sainz (+0,214) ja teine Red Bulli sõitja Sergio Perez (+2,19). Kolmandast reast stardivad McLareni mehed Lando Norris (+0,353) ja Oscar Piastri (0,434).

Laupäeva õhtul toimunud sprindisõidus neljanda kohaga üllatanud Daniel Ricciardo (RB) piirdus mõni tund hiljem toimunud kvalifikatsioonis 18. kohaga. Ta peab sõitu alustama aga viimaselt positsioonilt, sest eelmisest Hiina GP-st oli tal all kolmekohaline karistus.

Verstappen läheneb rekordile

MM-sarja üldliider Verstappen on võitnud tänavu kõik kuus kvalifikatsioonivõistlust. Viimati alustas hooaega nii võimsalt neljakordne maailmameister Alain Prost 1993. aastal.

Eelmise aasta lõpust on Verstappen võitnud seitse ajasõitu järjest, millega tõusis ühele pulgale Prosti, Michael Schumacheri ja Lewis Hamiltoniga. Kõigi aegade rekord on endiselt Ayrton Senna nimel, kes ajavahemikus 1988-1989 jäi alistamatuks kaheksas järjestikuses kvalifikatsioonis.

Miami GP põhisõit algab pühapäeva hilisõhtul kell 23. Esmaspäeval salvestame ka uue „Ringiga ees“ saate. Küsimusi saab saata aadressile: ringigaees@delfi.ee