ESPN vahendab, et Garcia uriinist leiti ostariini jälgi, mis on Maailma Antidopingu Agentuuri (WADA) keelatud ainete nimekirjas. Samuti sisaldas mehhiklase proov 19-norandosterooni ehk nandrolooni, mis võib anda positiivse dopinguproovi kui seda tarvitada koos stimulantidega. Kuid nandrolooni tarbides võib positiivse dopinguproovi anda ka ilma stimulante tarvitamata ja seega tehakse Garcia esti osas täiendavad uuringud.

Garcial on kümme päeva aega, et nõuda B-proovi avamist. Positiivse A-proovi andis ta vahetult enne super kegekaalu matši Devin Haney’ga, kus mehhiklane lõi vastase kolm korda siruli ja võitis hiljem kohtunike häältega. Esialgu pidi duellis kaalul olema ka Haney’le kuulunud WBC meistrivöö, kuid võidu teeninud Garcia seda lõpuks endale siiski ei saanud, kuna oli lubatust (63,5 kg) poolteist kilogrammi raskem.

Garcia kinnitas aga sotsiaalmeedias, et on süütu. „Ma isegi ei tea, mis ostariin on. Tarbisin ainult tekiilat, kui tekiila sisaldab steroide, siis olen süüdi... Mind üritatakse lihtsalt süüdi lavastada,“ teatas posiäss Instagramis.

„Miks oleksin pidanud nõustuma vabatahliku testimisega, kui plaanisin dopingut tarbida. Proovige selles loogikat näha,“ lisas ta Twitteris. „Kui steroide tarbisin, siis järelikult olen gei!“

Konkurendi dopinguproovi asjus jagas kommentaare ka Haney, kelle sõnul on kahetsusväärne, et Garcia teda pettusega võitis. „See on lugupidamatu nii fännide kui ka spordiala suhtes, et ta räpaselt võitles ja kasutas lausa kaht keelatud ainet. Olen alati olnud puhta spordi advokaadiks ja praegune intsident tõestab seda. Ryanil tuleb fännide ees vabandada, kuid arvestades tema hiljutisi säutse, siis võtab ta kõike seda naljana,“ lausus Haney ESPN-ile.

„Inimesed surevad sellel spordialal, see pole asi, millega nalja teha,“ lisas ta.

25-aastane Garcia on poksimaailma üks kuumemaid nimesid, kuid viimaste kuude käitumine on tekitanud tema vaimse tervise osas mitmeid küsimusi. Alles hiljuti andis ta teada, et tema kõri lõigati läbi ja ta on surnud. Seejärel andis ta mõista, et edaspidi on ta hoopis naine. Vahetult enne matši otsustas ta kihluda Austraalia pornostaari Savannah Bondiga. Aastavahetuse paiku sai Garcia esmakordselt isaks. Selle uudise tegi ta teatavaks sotsiaalmeedia vahendusel. Tundaega hiljem tehtud postituses märkis Garcia, et tema kaks aastat kestnud kooselu lapse emaga on sellega läbi.