Teisipäeval avaldati USA-s poolteist aastat kestnud uurimise tulemused, mis kinnitavad Jennifer Foxi väiteid. Sõltumatu juurafirma Shearman & Sterlingu 154 lehekülje pikkuse raporti kohaselt vägistas 40-aastane Nash 1973. aastal toona vaid 13-aastast Foxi.

Naine esitas 2021. aastal 88-aastaselt surnud Nashi vastu süüdistused eelmisel aastal. Seksuaalse väärkohtlemise ajal töötas Nash Foxi jooksutreenerina.

Juurafirma intervjueeris raporti koostamiseks 47 inimest.

„Olen rahul, sest see on see, mida ma lootsin,“ ütles Fox teisipäeval antud telefoniintervjuus Timesile. „Kogu see protsess on olnud tõesti väga raske ja tulemus on nagu eluaegse mädaneva kasvaja eemaldamine teie kehast.“

Naine lisas, et loodetavasti saadab raport tugeva sõnumi inimestele, kes panevad toime laste vastu suunatud seksuaalkuritegusid.

„Isegi kui me ei saa teid eluajal kätte, saame teid pärast teie surma. Võime teie pärandi rikkuda,“ ütles 64-aastane Fox.

Pärast Foxi esitatud süüdistusi rääkis uurijatega ka üks anonüümseks jääda soovinud endine tippsõudja. Raportis Annaks nimetatud naine teatas, et Nash tuli pärast üht treeningut tema tuppa, haaras tal kaelast ja üritas teda suudelda.

Anna pidas juhtunut „täiesti šokeerivaks“, sest Nash oli sel ajal umbes tema vanaisa vanune. Naine ütles uurijatele, et tal jäi Nashi käitumisest kindel mulje, et mees oli selliseid seksuaalse lähenemise katseid teinud varem korduvalt. „See oli tunne, mis kummitas mind aastakümneid,“ ütles Anna raportis.

USA sõudeliit otsustas raporti avaldamise järel Nashi kahest autasust ilma jätta. Sõudeliit oli ameeriklase valinud 2005. aastal aasta meheks ja andnud talle 2013. aastal eriliste teenete eest oma kõrgeima autasu ehk aumedali.

Nash tuli sõudmises olümpiavõitjaks 1960. aastal ja võitis neli aastal hiljem OM-pronksi.

Jaga
Kommentaarid