Väga resultatiivselt alanud kohtumises olid mõlemad meeskonnad kuuendaks minutiks visanud juba viis väravat. Siis aga tempo natukene rahunes, kuid väga võrdne heitlus jätkus. Alfred Timmo jätkas oma tugevat seeriat ja Põlva saavutas 20. minutil 12:10 eduseisu. Poolaja lõpus mängis aga paremini Mistra, kes läks garderoobi 15:14 eduga.

Teise poolaja alguses võttis Põlva Jürgen Lepassoni tõrjete ja Henri Sillaste kiirrünnakute toel kerge initsiatiivi enda kätte. Timmo viis Serviti 50. minutil 26:22 ette. Kuigi Jüri Lepp proovis veel Mistra eesotsas eri taktikaid, nagu ülekaalu kasutamine rünnakul ja isegi kohati personaalne kaitse, siis täna võõrustajatel püssirohust ei piisanud ning Serviti viis oma üheksanda järjestikuse tiitli koju seisuga 32:29 ja võitis seeria 3:1.

„Suutsime täna vastased hea teise poolaja algusega murda. Saime kiirrünnakutest tänu väravavahi ja kaitse heale koostööle lihtsaid väravaid. Suutsime seda edu hoida ning kasvatada. Pärast teises kohtumises saadud kaotust oli meil tahtmine näidata, et oleme parem meeskond. Aga Mistra osutas täna kõva vastupanu ning mul on hea meel, et publik sai näha finaaliväärilist võitlust lõpuni välja,“ alustas nagu Eston Varuskki täna oma 14. kulla kaela riputanud 35-aastane Henri Sillaste.

„Natukene jäi kõigest puudu. Vastaste näol on tegemist kokkumänginud meeskonnaga, kes teab kinnisilmi, kus kaasmängija asetseb. Me oleme siiski rahul, et suutsime siit mängu kätte saada. Hooaja alguses pandud eesmärgid said meil täidetud ning isegi ületatud. Tulime karikavõitjaks ja jõudsime meistriliiga finaali,“ sõnas 38-aastane Martin Johannson.

Kui Sillaste jättis oma tuleviku lahtiseks, siis Johannson oli suhteliselt kindlal meelel oma otsuse teinud. „Tahaks õhtuti kodus olla. Aitab küll. See oli selline mõnus viimane aasta kodumaal veel teha. Aga tuleb teada, millal lõpetada.“

Serviti resultatiivseimad olid täna Timmo 11 ja Sillaste kuue väravaga. Mistra poolelt tabasid Serhi Orlovski ja Martin Nerut kuuel korral. Põlva Serviti kindlustas 18. korda Eesti meistrivõistluste kulla ja astus sellega järgmistest veel kaugemale. Lõunaeestlastele järgnevad Kirovi-nimeline kalurikolhoos ja HC Kehra vastavalt 12 ja 11 tiitliga.

Vaata intervjuud Serviti peatreeneri Kalmer Mustinguga!

Intervjuu Eston Varuskiga:

Intervjuu Mistra peatreeneri Jüri Lepaga: