• Tallinna ühisstardi puhul on tegemist „app run’iga“, mis tähendab, et jooksust osa võtmiseks peab olema jooksjal kaasas mobiiltelefon, kus on olemas Wings of Life World Run rakendus.

  • Wings for Life World Run jooksu distantsi saab igaüks ise valida, seega on osa võtma on oodatud kõik spordihuvilised – nii harrastajad, kõndijad kui ka ratastoolis liikujad.

  • 30 minutit peale starti hakkab jooksijaid jälitama nn püüdja-auto, mis sõidab pidevalt kasvavas tempos. Finiš asub täpselt seal, kus püüdja-auto liikujale järgi jõuab.

2023. aastal võttis jooksust osa rekordilised 206 728 inimest, kes olid 192 rahvusest, 158 riigist, mis teeb sellest maailma suurima jooksuürituse. Jooksust võtavad tänavu teiste hulgas osa ralliäss Ott Tänak, kahevõistleja Kristjan Ilves ja freestyle-suusataja Kelly Sildaru.

Eelmise aasta Wings for Life World Run osavõtutasud ja annetused ulatusid kokku 5 802 595 euroni. 100 protsenti kõigist osavõtutasudest ja annetustest läks seljaaju uuringuteks.

Meditsiinilise eesmärgiga heategevuslik fond loodi kahe hea sõbra - kahekordse motokrossi maailmameistri Heinz Kinigadner’i ja Red Bull’i asutaja Dietrich Mateschitz’i poolt aastal 2004, kui Kinigadner’i poeg jäi motokrossi võistlusel juhtunud õnnetuse tõttu kaelast allapoole halvatuks.

Tänavu toimub ülemaailmne heategevuslik jooksuüritus juba 11. korda. Kümne aasta jooksul on kokku kogutud 43,83 miljonit eurot ja tänaseks on toetatud kokku 276 erinevat projekti.

Tule anna enda panus, et toetada seljaaju vigastuse ravivõimaluste uuringuid!

Jookseme nende eest, kes seda ise teha ei saa!