Kasatkina (WTA 11.), kelle tüdruksõber on Eestit esindanud endine iluuisutaja Natalja Zabijako, sihib kohta WTA aastalõputurniiril, mis toimub novembris esimest korda just Saudi Araabias Riyadhis.

Eelmisel aastal Wimbledoni suure slämmi turniiri päevil Saudi Araabiast rääkides nentis Kasatkina, et pelgab pisut seal mängimist, sest „selles riigis on palju probleeme“.

Olles käimasoleval Madridi WTA 1000 turniiril alistanud kolmandas ringis kaasmaalase Anastassija Pavljutšenkova, küsiti temalt Saudi Araabia kohta uuesti.

„Kui ma sinna pääseks, tähendaks see, et ma olen maailma kaheksa parema seas - see oleks mulle suurepärane. Näeme, et saudid on hetkel sporti väga kiindunud ja tahavad seda arendada. Kuniks nad annavad sealsetele inimestele, sealhulgas lastele ja naistele võimaluse sporti vaadata ja seda harrastada, siis ma arvan, et see on hea,“ vahendab Kasatkina sõnu BBC Sport.

„Mulle on garanteeritud, et minuga ei juhtu seal midagi,“ vastas ta küsimusele, kas geimängijad võivad end Saudi Araabias mugavalt tunda.

Inimõigusorganisatsioon Human Rights Watch ütles veel detsembris BBC-le, et Saudi Araabia kohtutes on süüdi mõistetud inimesi, kes on internetis homoseksuaalsust propageerinud ning et LGBT inimesed selles riigis peavad oma igapäevaelus hoidma üsnagi madalat profiili.

Saudi tenniseliidu president Arij Almutabagani ütles Human Rights Watchi murele vastuseks: „Inimesed võivad käituda, nagu nad tahavad. Peate lihtsalt mõistma, et igal riigil on oma reeglid ja traditsioonid. Kuidas nad Dubais käituvad? Me oleme ühesugused, oleme kõik naabrid. Saudi Araabia, Katar, Kuveit, Araabia Ühendemiraadid - kuidas mängijad seal käituvad?“

Kasatkina teekond Madridis lõppes neljandas ringis ehk kaheksandikfinaalis, kus ta pidi tunnistama Kasahstani mängija Julia Putintseva (WTA 50.) 3:6, 6:2, 6:2 paremust. Putintseva mängib homses veerandfinaalis maailma neljanda reketi, samuti Kasahstani esindava moskvalanna Elena Rõbakinaga.

Teised veerandfinaalpaarid moodustavad poolatarist maailma esireket Iga Swiatek ja brasillanna Beatriz Haddad Maia (WTA 14.), ameeriklanna Madison Keys (WTA 20.) ja tuneeslanna Ons Jabeur (WTA 9.) ning venelanna Mirra Andrejeva (WTA 43.) ja valgevenelanna Arina Sabalenka (WTA 2.).