Mai kolmel esimesel nädalavahetusel ehk 4.–5.05, 11.–12.05 ja 18.–19.05 võõrustab PROTO avastustehas purjelaevade ehitamise töötube, kus osalejad saavad end proovile panna ja õppida purjelaeva ehitamise kunsti.

„PROTO eesmärk on tuua teadus ja avastamine inimesteni lõbusal ning kaasahaaraval viisil. Meie töötoad Tall Ships Races’i raames annavad külastajatele ainulaadse võimaluse ise luua, katsetada ja ehitada just enda parim versioon purjelaevast. See on suurepärane võimalus siduda ajalugu ja innovatsioon, näidates nii noortele kui ka vanadele, kuidas teadus aitab meil mõista ning kujundada paremat maailma,“ ütleb PROTO avastustehase juht Girli Nurk.

Osalejad saavad võimaluse ehitada oma unikaalne purjelaev ja testida selle merekindlust spetsiaalselt selleks otstarbeks loodud viie meetri pikkuses basseinis PROTO avastustehases. Lisaks tehnilistele oskustele, mida töötubades jagatakse, saavad külastajad osaleda ka purjelaevade võidusõidus, kus parimatele jagatakse auhindu PROTO avastustehase ja Tall Ships Races’i poolt. Töötoad toimuvad kell 11–18, võistlused kell 14–15.

Kapten Morten seikleb taas ekraanidel

Lisaks töötubadele pakub PROTO avastustehas kultuurilist elamust, näidates filmi „Kapten Morten lollide laeval“. See linastub kolmel järjestikusel pühapäeval: 5., 12. ja 19. mail kell 14 Pantera saalis. Film on osa piletihinnast ja pakub külastajatele võimalust sukelduda Morteni unenäolisesse seiklusse, kus ta ehitab mängulaeva ja juhib meeskonda, mis koosneb erinevatest putukatest.

Kohtumispaik avastajatele

PROTO avastustehas asukohaga Noblessneri sadamalinnakus on avatud teisipäevast pühapäevani kell 11–18, pakkudes külastajatele võimalust kogeda teadust ja leiutisi läbi uusima VR-tehnoloogia.

Tall Ship Races

Tallinna linn korraldab 2024. aastal suurejoonelist purjeregatti Tall Ships Races, mis toob linna kolme sadamasse üle 60 suure purjelaeva. Merepidu kestab 11.–14. juulini Lennusadamas, Noblessneri sadamas ja Vanasadama kruiisialal, pakkudes palju ettevõtmisi nii maal kui ka merel.

Jaga
Kommentaarid