Timberwolvesi skooriliider Anthony Edwards viskas 40 punkti, võttis 9 lauapalli ja andis 6 korvisöötu. 13 kaugviskest tabas 22-aastane ameeriklane 7. Karl-Anthony Towns lisas 28 ja Jaden McDaniels 18 punkti.

Phoenixit tassis senises seerias kahvatult esinenud Devin Booker 49 punktiga. Kevin Durant lisas 33 punkti ja 4 blokki. Abi neile ei tulnud, näiteks 2023. aasta suvel tiimi kolmandaks staariks toodud Bradley Beal piirdus 9 punktiga.

Juba esimeses ringis ja niivõrd kindlalt välja kukkumine - esimesed kolm mängu kaotati suurelt - on Phoenixi jaoks täielik ebaõnnestumine. Tiim tõi uue omaniku Mat Ishbia soovil 2023. aasta alguses Bookerit toetama Duranti ja suvel Beali, ohverdades sealjuures kõik nooremapoolsed mängijad ja lähiaastate draft’ivalikud. Eelmisel hooajal, kui Bookeri ja Duranti kõrval mängisid tuntumatest palluritest veel Chris Paul ja Deandre Ayton, jõuti vähemalt teise ringi, kus kaotati hilisemale meistrile Denver Nuggetsile 2:4.

Suns - Timberwolvesi neljanda mängu tipphetked:

Läänekonverentsi poolfinaalis kohtub kolmanda asetusega Minnesota ilmselt just Denveriga, kes juhib Los Angeles Lakersi vastu seeriat 3:1.

Teise läänekonverentsi paari selgitavad Oklahoma City Thunder - New Orleans Pelicans (Oklahoma City juhib 3:0) ning Los Angeles Clippers - Dallas Mavericks (seis 2:2). Eesti aja järgi pühapäeva hilisõhtul võitis Clippers võõrsil 116:111, nii James Hardeni kui ka Paul George’i arvele jäi 33 punkti. Sealjuures juhtis Clippers esimesel poolajal korraks koguni 31 punktiga, aga seejärel tuli Mavericks järgi.

Idakonverentsi ühes poolfinaalis näeb tõenäoliselt New York Knicksi ja Indiana Pacersit. Teise asetusega Knicks alistas pühapäeval võõrsil Philadelphia 76ersi 97:92 ja kuuenda asetusega Pacers kodus Milwaukee Bucksi 126:113. Mõlemad juhivad seeriat 3:1. Knicksi liider Jalen Brunson püstitas 47 punktiga klubi ajaloo play-off’i punktirekordi.

Põhiturniiri võitja Boston Celtics on Miami Heati vastu ees mängudega 2:1, Cleveland Cavaliersi ja Orlando Magicu seeria on 2:2 viigis.