Kataris, Dohas toimuval jahipüssilaskmise olümpiakvalifikatsiooni kaarraja harjutuses sai Jürisson eelvõistlusel kirja 122 tabamust. Selle tulemusega pääses ta ümberlaskmisele, kus kaheksa mehe vahel selgitati välja üks finaalikoht pääsuks finaali ehk kuue parema hulka. Jürisson võttis külmanärviliselt selle koha.

Finaalis läks tõsiseks närvide mänguks. Kuna rootslasel Marcus Svenssonil oli olümpiakoht juba olemas, tuli jõuda ülejäänute hulgas kahe parema sekka, et teenida pilet Pariisi.

Jürisson alustas laskmist kindlalt, tabades kaheksa esimest märki, kuid siis tuli tõrge - taldrikute väljalennutamise süsteem ei läinud käima ning pärast pausi lasi meie mees duublis mõlemad lasud mööda.

Õnneks kogus Jürisson end kiiresti ning järgmise 30 lasu jooksul tuli tal sisse kõigest kaks eksimust. Kuna finaalis langeb esimene võistleja välja 20 ja järgmised iga 10 lasu järel, püsis Jürisson otsustava hetkeni konkurentsis ning sai lõpuks Svenssoni järel teise koha. Ehk oli olümpiapileti jahtijatest parim.

„Sain selle, mille järele Dohasse tulin - olümpiakoha,“ sõnas Jürisson pärast võistlust. Küsimusele, kas Eesti on tulemusega rahul, vastas Jürisson: „Loodan küll. Igatahes oli see mu parim rahvusvaheline võistlus. Neljandaid kohti on mul küll, kuid nüüd sain lõpuks ka medali.“