Neljapäevasest eelsõidutest said otse finaali kaks paremat. Esimest eelsõitu valitses viie paatkonna konkurentsis Suurbritannia (5.42,07), kes edestatas Eestit (+1,13) ja Šveitsi (+1,42). Teisest eelsõidust pääsesid otse finaali Poola ja Itaalia, reedesest lohutussõidust kindlustasid endale pääsmed Rumeenia ja Šveits.

Finaali valitses Itaalia neljapaat (Nicolo Carucci, Andrea Panizza, Luca Chiumento, Giacomo Gentili), mis juhtis algusest lõpuni ja nad said kirja aja 6.03,93. Üllatuslikult võitsid hõbeda ainsana Itaalia tempos püsinud Šveits (+0,73) ning pronksi viivad koju ühtede kullasoosikutena startinud poolakad (+1,40).

Neljandalt rajalt lähte saanud eestlaste algus oli päris kahvatu, sest nad olid 500 meetri järel enam kui kolmesekundilise kaotusega kuuendad ehk viimased, poolel maal oli nende kaotus Itaaliale juba kuus sekundit. Lõpuga võtsid nad võitjatelt tsipa aega tagasi, aga kaotust Itaaliale tuli ikkagi 5,35. Pronksmedal jäi Eestist enam kui nelja ning eelviimane koht kahe ja pool sekundi kaugusele.

Finaali tulemused

Eesti neljapaadi jaoks on käimasolev EM kontrollvõistluseks 19. kuni 21. maini toimuvaks olümpiamängude kvalifikatsiooniregatiks. Luzernis jagatakse mai teises pooles välja viimased pääsmed Pariisi olümpiale, neljapaatide seas on saadaval veel kaks OM-piletit. Eelmise aasta Belgradi MM-il tagasid pääsme olümpiamängudele seitse esimest, aga mäletatavast Eesti sai toona kaheksanda koha.