Eesti kurlingupaar alistas MM-i pingelises poolfinaalis Norra kurlingupaari Kristin Skaslien ja Magnus Nedregotten tulemusega 8:6.

Eesti alustas mängu vastaselt ühe punkti röövimisega, kuid teises voorus võitis Norra kaks punkti. Kolmandas voorus oli Eesti kasutada viimase kivi eelis, kuid norrakad sundisid eestlasi võtma ühe punkti ehk kolmanda vooru järel oli seis viigis 2:2. Neljandas voorus võitsid norrakad viimase kivi eelise toel kaks punkti. Mängu poolajal oli seis 4:2 Norra kasuks.

Viiendas voorus võitis aga Eesti kolm punkti ning seis muutus Eesti kasuks 5:4. Kuuendas voorus ei õnnestunud Marie Kaldvee viimane vise täielikult ning vastane sai kirja kaks punkti, seis muutus norrakate kasuks 6:5, kuid Marie Kaldvee suurepärane viimane vise tõi eestlaste kaks punkti ning viimasesse vooru mindi eestlaste eduseisus 7:6.

Kaheksandas voorus oli Norral viimase kivi eelis, mis tegi eestlaste jaoks olukorra keerulisemaks. Eesti mängis targalt ning tehniliselt täpselt. Marie Kaldvee viimane vise õnnestus suurepäraselt, mis pani vastase tugeva pinge alla. Norra eksiski oma viimasel viskel. Eesti röövis võidupunkti ning mäng lõppes Eesti eduseisus 8:6.

Eesti jaoks on tegemist märgilise võiduga, mis on ka tõsine samm taliolümpiamängude pileti lunastamiseks. Eesti on praeguseks teeninud vähemalt 23 kvalifikatsioonipunkti. 2026. aasta Itaalia taliolümpiamängudele pääseb kokku kümme kurlingupaari ning selle ja järgmise aasta segapaaride maailmameistrivõistluste koondtulemused selgitavad välja seitse võistkonda, kes võistlevad koos võõrustaja Itaaliaga.

Teises poolfinaalis kohtusid Šveitsi kurlingupaar Briar Huerlimann-Schwaller ja Yannick Schwaller ning Rootsi kurlingupaar Isabella ja Rasmus Wranaa. Võit läks Rootsi 6:3.

Finaal peetakse homme Eesti aja järgi kell 15.00.