Täna, 26. aprillil Tartus toimunud Eesti Olümpiaakadeemia (EOA) aastakonverentsil kuulutati välja Georg Hackenschmidti nimeline Eesti parima spordiraamatu auhind. Võitnud raamatu "Meie aja EOK" kaks mahukat köidet annavad põhjaliku ülevaate Eesti spordi- ja olümpialoost 1980. aastate lõpust tänapäevani. 

Raamatu autor Gunnar Press ütles oma tänukõnes, et teos on sündinud paljude inimeste koostöös ja tänas kõiki, kes raamatu valmimisele kaasa aitasid.

„Gunnar Pressi sulest ilmunud "Meie aja EOK" kaks köidet on tunnistuseks aastatepikkusest põhjalikust tööst tänu millele Eesti Olümpiakomitee taastulemise lugu on mahukalt ja igati värvikalt ajalukku jäädvustatud,” sõnas raamatuauhinna žürii liige ja Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi juhatuse liige Siim Randoja.

Žürii tänavune koosseis: ajakirjanikud Priit Pullerits ja Maarja Värv, EOA president Neinar Seli ning spordimuuseumi juhatuse liige Siim Randoja ja peavarahoidja Kaarel Antons. 

Georg Hackenschmidti raamatuauhind on Eesti Olümpiaakadeemia ja Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi 2011. aastal asutatud auhind, mille eesmärk on propageerida ja esile tõsta eestikeelset spordikirjandust. Auhinnaga kaasneb aukiri, auhinnaskulptuur ja Eesti Olümpiaakadeemia rahastatav rahaline preemia 1000 eurot. Tutvu varasemate võiduraamatutega siin.