Eesti-Kanada kohtumine kujunes väga tasavägiseks, kus mõlemad võistkonnad mängisid kindlalt ning strateegiliselt targalt vastasele eksimisvõimalusi jätmata. Kohtumise võitja selgus alles lisavoorus.

Kolmanda vooru lõpus oli seis viigis 2:2. Neljandas voorus sundis Kanada Eesti võtma ühe punkti ning viiendas teenis vastane viimase kivi eelise toel kaks punkti. Kuuendasse vooru mindi Kanada eduseisus 3:4. Kuuendas voorus sundis Kanada eestlasi taaskord leppima ühe punktiga ning tulemuseks viik 4:4. Seitsmendas voorus surusid aga eestlased Kanada nurka, sundides võtma ühte punkti ning viimasesse vooru mindi küll vastase napis eduseisus 5:4, kuid viimase kivi eelisega. Kohtumise kaheksas voor kujunes mänguoskuse ja närvide lahinguks ning Kaldvee ja Lill ei suutnud paraku viimase kivi eelist realiseerida ning pidid leppima ühe punktiga, tulemuseks 5:5. Lisavoorus oli aga Kanadal kasutada viimase kivi eelis.

Otsustavas lisavoorus mängisid Kaldvee ja Lill strateegilist kurlingut ning vastane ei suutnud ka viimase kivi eelisele vaatamata oma eesmärke saavutada. Eesti röövis ühe punkti ning võitis veerandfinaali 6:5.

Eesti Curlingu Liidu juhatuse liige Fred Randver sõnas mängu kommenteerides, et Kaldvee ja Lill mängisid suurepärast kurlingut. „Tegemist oli võrdsete mänguga, seda näitas lisavoor aga ka statistiliselt oli Eesti ja Kanada visete täpsus võrdne - Eestil 81 protsenti ja Kanadal 82. Väga tubli sooritus ja teenitud võit!“ sõnas Randver.

Teises veerandfinaalis alistas Šveits Šotimaa 8:6.

Poolfinaalis läheb Eesti nüüd vastamisi A-alagrupi võitnud Norraga. Eesti ja Norra kuulusid mõlemad A-alagruppi. Toona teenis Norra 9:4 võidu.

Teises poolfinaalis mängivad Rootsi ja Šveits.

Poolfinaalid toimuvad juba täna Eesti aja järgi kell 19.00. Finaal peetakse homme kell 15.00. Pronksimäng on kavas homme kell 11.00.

Kaldvee ja Lill on maailma paremikku kuulunud juba aastaid, kuid MM-i poolfinaali murti esmakordselt. Nii 2019. kui ka 2023. aastal teenisid eestlased MM-il viienda koha. 2016. aastal saadi kirja kuues koht.

Lisaks MM-medalitele on seekordne MM oluline ka 2026. aasta Milano-Cortina olümpiamängude pileteid silmas pidades. Nimelt jagatakse kümnest olümpiapääsmest seitse välja 2024. ja 2025. aasta maailmameistrivõistluste põhjal. Poolfinaali jõudmisega on Eesti taganud endale juba kõrged punktid. Minimaalselt on teenitud 18 punkti (MM-tiitel tooks 27 punkti). Samas MM-i viies saab 16, kuues 15 jne punkti.