Viimati toimunud Horvaatia rallil võidutsenud Sebastien Ogier teenis parimana lõpuks 21 punkti. Neljandana finišeerinud Ott Tänak sai 20 punkti ning nende vahele mahtunud Elfyn Evans ja Thierry Neuville said mõlemad oma kontosse juurde 19 punkti.

Vastavalt süsteemile jagatakse tänavu punkte reede ja laupäeva põhjal. Seejärel eraldi pühapäeva põhjal ning lõpuks ka punktikatse eest. Reedesed ja laupäevased punktid saab kätte olukorras, kus sportlane pühapäeval ka finišisse jõuab.

Nüüd kirjutab DirtFish, et punktisüsteemi muutumisest on räägitud, kuid selgub, et hooaja keskel ei ole seda võimalik teha. Rahvusvahelise Autoliidu FIA rallidirektori Andrew Wheatley sõnul oleks muutmiseks vaja kõikide osalejate poolt ühehäälset toetust.

„Reeglid on paika pandud aastate kaupa. Kui tahame hooaja keskel punktisüsteemi muuta, siis on vaja ühehäälset toetust kõikide registreeritud sõitjate poolt. Sellist asja on ülimalt keeruline saavutada,“ tunnistas ta.

„Midagi sarnast pidime tegema koroonaviiruse ajal. See oli äärmiselt keeruline. Meil oli reeglite muutmiseks vaja kõik sportlased ükshaaval läbi helistada ja neile selgeks teha, et edasi saab minna ainult ühel kindlal viisil,“lisas Wheatley. „Seega oleme praegu seisus, kus punktisüsteem kehtib aasta lõpuni. Jälgime olukorda iga võistluse kaupa. Teeme selle põhjal edasiseks järeldusi.“

MM-sarja üldseis (4/13):

1. Thierry Neuville (Hyundai) 86 punkti

2. Elfyn Evans (Toyota) 80

3. Adrien Fourmaux (M-Sport) 59

4. Ott Tänak (Hyundai) 53

5. Sebastien Ogier (Toyota) 45

6. Takamoto Katsuta (Toyota) 45