IQFoil klassis võistleval Puustal oli Prantsusmaal Hyeres’is toimuval olümpia valikregatil olümpiapääsme kindlustamiseks vaja lõpetada seitsme parema seas. Täpselt seitsmenda koha ta ka saavutas.

„Olen väga-väga rahul!“ rõõmustas Puusta Delfiga rääkides. „Viimased neli päeva olid üsna ebakindlad. Regati alguses, kui olin paar päeva liidrikohal, oli seis kindlam, aga siis tuli slaalomformaat, kus mul väga hästi ei läinud ning ka eilne maraton peeti hästi ebastabiilsetes oludes - jäin seisma ja langesin taha. Kahe viimase sõiduga pääsesin eile TOP 10-sse tagasi, mis andis mulle võimaluse olümpiapääsme eest võidelda.“

„Emotsioonid käisid üles-alla. Ühel hetkel oled väga rõõmus, siis täiesti laastatud. Olen väga rahul, et ikkagi saime kvalifitseeruda, eriti selles uues paadiklassis, millega on pärast Tokyo olümpiat väga vähe aega kohaneda olnud,“ lisas ta.

Olümpiapääsme kindlustas Puusta seejuures viimase sõidu lõpu eel peruulannast möödudes. „Külgtuules õnnestus viimasel 20 meetril peerulannast ette saada. Hästi dramaatiline lõpp. Mul oli valida, kas surun ja riskin sellega, et foil võib lainest välja tulla. Kaotada ei olnud nagunii enam midagi. Samas on mul kahju ka Peruu tüdrukust, sest ta oleks pidanud olümpiale kvalifitseeruma juba eelmisel aastal Pan America mängudel, kuid jäi olümpiakohast valestardi tõttu ilma.“

Olümpiapileti kindlustamisele on lähedal ka ICLA 7 klassis Karl-Martin Rammo, kes enne viimast võistluspäeva püsis teisel kohal. Olümpiale pääseb sellest klassist esinelik. Tema võistlus veel kestab.

Pariisi olümpiale on Eesti sportlastest kvalifitseerunud veel tõkkejooksja Rasmus Mägi, kümnevõistlejad Karel Tilga, Janek Õiglane ja Johannes Erm, vehkleja Nelli Differt, laskja Peeter Olesk, ujujad Eneli Jefimova ja Kregor Zirk ning Eestil on koht olemas ka ühele maanteeratturile.