Kümne riigi konkurentsis startiva Eesti paatkonna tulevik saab Pariisi OM-i silmas pidades selgeks mai teises pooles Luzernis toimuval kvalifikatsiooniregatil. Seal jaotatakse neljapaatide konkurentsis viimased kaks piletit, kirjutab soudeliit.ee.

Mikhail Kushteyn (Narva SK Energia), Allar Raja (Pärnu SK Kalev), Tõnu Endrekson (Pärnu SK) ja Johann Poolak (Pärnu SK Kalev) said pikkadeks lõunalaagriteks kätte uue Filippi firma paadi, mida tippkiirusel veel testida pole õnnestunud.

„Treeningud on läinud hästi: oleme plaani jälginud, tervis on kõigil korras ja uue paadigi oleme suhteliselt hästi liikuma saanud,“ rääkis meeskonna üks staažikamaid Allar Raja, kelle sõnutsi on EM sõudetiimile väga oluline mõõduvõtt.

„Nüüd proovime end võistlusoludes kehtestada ja näeme, kuidas uue paadiga päriselt hakkama saame – kvalifikatsiooniregati eel pole parimat võimalust kui algav võistlus,“ nentis kogenud spordimees.

Loos andis Eesti nelikule koha võistlusklassi avasõidu esimesele rajale. Start antakse Eesti aja järgi täna kell 14.15. Meie meeste vastasteks on Suurbritannia, Šveits, Tšehhi ja Ukraina. Viisikust kaks esimest pääsevad otse finaali. Teised saavad uue võimaluse vahesõidus, kus jagatakse järelejäänud kaks finaalikohta. Teises eelsõidus näeb Ungarit, Itaaliat, Hollandit, Rumeeniat ja Poolat.

Mida arvab tähtsa stardi eel neliku juhendaja, sõudekoondise peatreener Veikko Sinisalo?

„Siiani on meil kõik hästi,“ rõõmustas treener, kelle arvates on avasõidus tugevaimad vastased Šveits ja britid.

„Kui meil on sel hooajal esimene sellisel tasemel sõit, on mainitud kaks, lisaks ka Ukraina, saanud võistluskiirust juba testida Vareses peetud MK sarja esimesel etapil,“ rääkis Sinisalo, kelle sõnul püüab Eesti tiim end juba avastardis võimalikult hästi käima saada.

Võistluspaigas viibib ka sõudeliidu peasekretär Robert Väli, kes märkis, et ilmaolud on Eesti keskmised. „Veidi üle kümne soojapügala ja tugev tuul: olud nagu meil koduski.“

Neljapaatide esialgne ajakava EM-il:

  • Neljapäeval eelsõidud kell 14.15 ja 14.20 (mõlema sõidu kaks esimest otse finaali, ülejäänud vahesõitu)

  • Reedel vahesõit kell 13.05 (kaks esimest A-finaali, neli viimast B-finaali)

  • Laupäeval B-finaal kell 12.05

  • Laupäeval A-finaal 15.40