Mäng püsis algusest lõpuni tasavägine. Kolmandal veerandajal tundus hetkeks, et ohjad on 7 punktiga juhtinud (46:39) TalTechi käes, kuid viimast veerandit alustati siiski vaid kodumeeskonna kolmepunktisel juhtimisel. Ka neljandal veerandil juhtis TalTech mitu korda viie punktiga, viimati 4.09 enne lõppu 61:56 seisul.

3.25 enne lõppu sai Patrik Saal kolmesejoone taga viga teeseldes tehnilise vea, millest algas Rapla väike comeback. Martin Paasoja tabas vabaviske, Tormi Niits peagi sammudelt kahese, vähendades Rapla kaotusseis 59:61-le. Viigi lõi üle pika aja majja Eric Hunter 1.39 enne lõppu. Hunteri viskest läks Rapla ka 63:61 ette, kui mängida oli veel 1.15. Volodõmõr Ševtšenko vabavisked tõid 41 enne lõppu tabloole Rapla 65:61 eduseisu.

31 sekundit mängida. Taavi Jurkatamme kahene - 63:65.

13 sekundit jäänud. Obrad Tomic tabab kahest vabaviskest - 63:66.

4 sekundit jäänud. Gregor Ilves tabab hullu kolmese - 66:66. Niitsi viimase sekundi hüppelt kahene ei taba. Lisaaeg!

Lisaajal nähti viimast korda viiki seisul 70:70, kui mängida jäi veel 3.41. Sealtmaalt läks TalTech vaikselt oma teed, võttes lõpuks seitsmepunktise võidu.

Mängu kangelane Gregor Ilves osutus ka üleplatsimeheks 19 punkti ja 12 lauapalliga, andes ka kaaslastele 4 resultatiivset söötu. Neljandal veerandajal viie veaga välja langenud Jurkatamm toetas teda 16 punktiga, Kasper Suurorg panustas võitu 12, Oliver Metsalu 11 punkti ja 10 lauda.

Rapla tulemuslikumad olid 15 punktiga Martin Paasoja ja Hunter, Tomic kogus 13 punkti ja 7 lauda, Niits 10 punkti ja 10 lauda.

Seeria jätkub laupäeval tasuta mänguga Raplas, Tallinnas peetakse kolmas kohtumine esmaspäeval.

EELVAADE:

Eesti-Läti liiga põhiturniiri üheksandal kohal lõpetanud ja seeläbi koduseks play-off´is neljanda asetuse kindlustanud TalTech on Raplaga tänavu madistanud kaks korda. Oktoobri lõpus toimunud mängust väljus koduväljakul võitjana TalTech 86:79 ning enne jõulupühi jäi 80:79 peale Rapla.

„Kõikide eelduste kohaselt on oodata võrdsete heitlust, kus rolli hakkavad mängima mini duellid ning kuidas võistkonnad on välja tulnud pikalt võistluspausilt, nii füüsilise kui ka taktikalise poole pealt,“ tunnistas seeria avakohtumise eel TalTechi peatreener Alar Varrak. „Võistkond on suures plaanis terve. Pehka õlavigastus teeb natuke muret, kuid ta on mänguks valmis ning Sunelik ja Küttis on ka esimesed treeningud võistkonnaga kaasa teinud. Publiku jaoks tuleb kindlasti põnev korvpalliõhtu, nii et tasub sammud seada TalTechi Spordihoonesse.“

Eesti-Läti liiga põhiturniiri 10. kohal lõpetanud Rapla ihkab seeria avamängus koduväljakueelise TalTechilt endale napsata. „Läbi seeria on oluline see, kuidas saame rünnakul hakkama Taltechi kaitse survega. Peame vältima pallikaotusi ning leidma rünnakul häid viskekohti. Varraku hoolealustel on ka rünnakul erinevaid relvi. Nii eesliinis kui ka tagaliinis on erineva ampluua mängijad ning peame suutma sundima neid mängijaid tegema endale mitte omaseid asju,“ analüüsis Rapla loots Brett Nõmm.