Esimese veerandi järel oli Baskonia 17:26 kaotusseisus, poolajapausiks oli seis 37:48. Lähemale ei jõutud ka kolmanda veerandiga ja põnevaks mäng ei läinudki. Vastupidi, 30 minuti järel oli Baskonia taga 53:70 ja neljandal perioodil kasvas vahe kuni 24 punkti peale.

Reali resultatiivseim oli 16 punktiga Dzanan Musa, 10 punkti jäi Facundo Campazzo ja Vincent Poirier’ arvele. Kaheksa punkti toonud vanameister Sergio Llull tõusis 624 tabatud kolmepunktiviskega Euroliiga kõigi aegade liidriks, möödudes Barcelona legendist Juan Carlos Navarrost. Baskonia kasuks viskas Markus Howard 15 punkti, Matt Costello, Codi Miller-McIntyre ja Nikos Rogkavopoulos tõid 14 punkti.

Baskonia algviisikusse kuulunud Kotsar sai 14 minutiga kirja 2 punkti (kahesed 4-st 1), 4 lauapalli, 1 korvisöödu ja 3 viga. Raieste kaheksa minutiga punkte ei visanud, tema ainuke kolmene läks mööda. Küll sai ta kätte ühe lauapalli.

Mängu tipphetked:

Mängujärgses intervjuus ei soovinud Baskonia peatreener Duško Ivanovic nigelale esitusele vabandusi tuua. „(Tihe mängugraafik) pole vabandus. Väsimust ei eksisteeri, see pole probleem. Meil polnud Reali vastu mängimiseks vajalikku agressiivsust. Nii on neil lihtne ja meil keeruline mängida,“ rääkis ta.

Ivanovici kolleeg Chus Mateo oli loomulikult õnnelikum. „Mängisime kaitses hästi. Energiat ja aktiivsust oli kuni lõpuni. Loomulikult tegime vigu, aga see on mängu osa ja suutsime eksimustele reageerida. Suutsime Baskonia kolmeste protsendi madalal hoida (41-st 12, 29%), kuigi kartsime nende kolmeseid,“ võttis ta Reali esituse kokku.

Nelja sekka pääsemiseks on veerandfinaalseerias vaja kolme võitu, teine mäng peetakse neljapäeval samuti Madridis.

Blogi:

Enne mängu: Baskonia lõpetas põhiturniiri kaheksandana (19 võitu, 17 kaotust), kaotas käesolevast hooajast kavas oleva play-in turniiri esimeses mängus Tel Avivi Maccabile, aga suutis otsustavas kohtumises alistada Bologna Virtuse. Sellega tagati play-off’iks kaheksas asetus. Mullust Euroliiga tiitlit kaitsev Real sai põhiturniiril 27 võidu ja 7 kaotusega esikoha.

Põhiturniiril olid Baskonia ja Reali omavahelised mängud 1:1. Oktoobri alguses jäi Vitorias 79:77 peale Real, aga 5. aprillil oli Madridis 95:91 parem Baskonia. Hispaania kõrgliiga arvestuses on vastamisi mindud ühe korra. Jaanuari alguses võitis Vitorias peetud kohtumise Real, tulemuseks jäi 99:85.

***

Teisipäeval peeti esimene mäng ka teise asetusega Ateena Panathinaikose ja seitsmenda asetusega Tel Avivi Maccabi vahel. Panathinaikos juhtis koduplatsil esimese poolaja järel 50:42 ja ka kolmanda veerandi järel 70:63, aga neljas periood kaotati 17:28 ja seega kogu mäng 87:91.

Ühtlaselt skoorinud Maccabi kasuks viskasid Bonzie Colson 18, Lorenzo Brown 16 ja Wade Baldwin 15 punkti. Viimast kaheksat minutit Baldwin kaasa ei teinud, ta tegi liiga vasaku reie tagalihasele. Panathinaikose resultatiivseim oli Mathias Lessort 22 punktiga, Kostas Sloukas tõi 12 punkti ja Euroliiga karjääri kõrgeimad 13 korvisöötu.