Algselt Eesti ettevõte, kuid nüüd soomlaste käe all tegutsev rengastukkurit.fi pakub hea hinnaga laia suverehvide ja velgede valikut. Teatavasti mängivad just rehvid ja veljed sõiduki jõudluse, ohutuse ja sõidumugavuse juures väga tähtsat rolli.

Enne uute rehvide soetamist pead veenduma õiges rehvimõõdus, mille leiab auto kasutusjuhendilt ja/või juba allolevatelt rehvidelt. Selle mõõdu saad leheküljel rengastukkurit.fi lehel otsingusse sisestada ja sulle pakutakse laias valikus teada-tuntud rehvitootjate rehve. Muide, rehve ostes tasub meeles hoida, et kõigil Euroopa Liidus müüdavatel rehvidel peab olemas olema silt, kus kirjas kütusekulu, pidurdusteekond märjal pinnal ja müratase.

Rehvid elektriautole – omaette uus maailm

Kui sõidad elektriautoga, siis on sobivate rehvide valik sinu auto rehvide kulumise, pidurdusvõime ja kütusesäästu seisukohalt hädavajalik. Elektri- ja hübriidautode rehvid erinevad sisepõlemismootoriga autode rehvidest paljudel põhjustel.

Üks olulisemaid neist peitub elektriauto suuremas massis – elektriauto kaalub keskmiselt 300 kilogrammi rohkem kui sama suur sisepõlemismootoriga sõiduauto ja seda peamiselt raske aku tõttu. Auto suurem mass tähendab omakorda pikemat pidurdusteekonda. Spetsiaalselt elektriautodele mõeldud rehvid on loodud taluma suuremast massist tulenevaid koormusi ja tagavad, et rehvid suudavad autot piisavalt toetada, vältides samal ajal enneaegset kulumist, ülekuumenemist ja muid võimalikke ohutusriske.

Raskemal autol on ka suurem veeretakistus ja elektriautode rehvidel on optimeeritud veeretakistus, mis on üks olulisemaid erinevusi võrreldes tavaautode rehvidega.

Lisaks on elektriautodele mõeldud spetiaaalsed rehvid mõeldud sõidumüra vähendamiseks ja veelgi vaiksema sõidukogemuse pakkumiseks.

Veel on elektrimootoril kohene pöördemoment ja võimsus, mis tähendab rehvide suuremat kulumist kiirendamisel ning eriti startimisel. Seega on spetsiaalselt elektriautodele mõeldud rehvid tugevama struktuuriga ja vastupidavamate kummisegudega.

Uuenda hõlpsalt (ja soodsalt) auto välimust

Põhjuseid, miks valida autole uued veljed, on palju. Näiteks võid vajada talve- ja suverehvidele erinevaid velgi, soovid parandada sõiduomadusi või miks mitte ka auto välimust. Kvaliteetsed veljed on vastupidavad ja kerged; velgede hind ja kvaliteet käivad tavaliselt käsikäes.

Olulisemad velgede hinda mõjutavad tegurid on suurus, mark ja tootmismeetod. Valuveljed on odavamad ja võivad olla ka kvaliteetsed, kuid rasked ja mõjutavad seetõttu auto juhitavust ja kütusekulu. Kallimad, sepistatud veljed on kergemad ja vastupidavamad.

Talvekasutuseks velgi valides on hea tähelepanu pöörata ka mudelile ja kattele. Tiheda kodaraga velgedelt lume puhastamine on töömahukas ja kõige odavamate velgede pind ei pruugi näiteks teesoolale korralikult vastu pidada.

Kui soovid auto välimust parandada, on heaks võimaluseks soetada kvaliteetsed alumiinumveljed. Kui rengastukkurit.fi’ist rehve valid, tutvu kindlasti ka tuntud veljetootjate laia alumiiniumvelgede valikuga.

Jaga
Kommentaarid