Hispaania tennisist võitis karjääri jooksul 10 WTA üksikmängu tiitlit ja kaks suure slämmi turniiri: 2016. aasta Prantsusmaa lahtised ja 2017. aasta Wimbledoni.

Karjääri viimase tiitli võitis hispaanlanna 2021. aastal, triumfeerides Mehhikos Guadalajaras toimunud aastalõputurniiril, kus ta alistas finaalis Anett Kontaveiti.

„Kui keegi oleks mulle 25 aastat tagasi öelnud, et minust saab elukutseline tennisist, kes võidab Prantsusmaa lahtised ja Wimbledoni ning tõuseb maailma edetabelis esikohale, siis oleksin talle vastanud, et ta on hull,“ rääkis Muguruza WTA pressiteate vahendusel. „Tennis on andnud mulle elus väga palju. See oli fantastiline teekond, mille käigus kogesin ainulaadseid hetki. Olen tohutult tänulik kõikidele inimesed, kes on mind selle peatüki vältel aidanud, sest ilma nendeta poleks ma siia jõudnud.“

Muguruza pidas viimase võistlusmatši möödunud aasta 31. jaanuaril Lyonis, tunnistades tšehhitari Linda Noskova paremust. Karjääri 687-st võistlusmatšist teenis hispaanlanna 449 võitu ja 238 kaotust, kogudes auhinnaraha 24 813 379 dollarit.