Kaldvee ja Lill alistasid oma avamängus kogenud Türgi kurlingupaari tulemusega 7:5.

Harri Lill sõnas, et nelja punkti võitmine esimeses voorus andis mängule hea fooni. „Jääolud on kõigile uued ja seega ei olnud kohtumine kerge, kuid kontrollisime seisu tablool kohtumise lõpuni,“ kommenteeris Lill.

Täna õhtul kohtuvad Kaldvee ja Lill ka Jaapani kurlingupaariga. Veel on eestlaste alagrupis Taani, Prantsusmaa, Saksamaa, Itaalia, Norra, Hispaania ja Šveits.

Möödunud aastal saavutas Eesti parim kurlingupaar MMil 5. koha, korrates seega oma senist parimat tulemust aastast 2019.

Lill sõnas, et tänavuseks eesmärgiks on parandada aasta tagust tulemust. „Olime MMil viiendad ning kaotasime paraku alagrupis tiimile, kellele poleks tohtinud kaotada. Sel aastal sihime kõrgemale. Samas tuleb ka arvestada, et võistkondade tase on MMil üpriski võrdselt tugev ning lõppkokkuvõttes määravad alagrupist edasipääsu üksikud õnnestunud või ebaõnnestunud visked,“ kommenteeris Lill.

Eesti kurlingupaari treener Tomi Rantamäki sõnas, et Kaldvee ja Lille ettevalmistus tänavuseks MMiks oli väga hea.

„Harri ja Marie on tehniliselt väga head mängijad ja nad on heas vormis. MMil peavad nad peavad keskenduma koostööle ning mängu elementidele, mida oleme sel hooajal koos treeninud,“ ütles Rantamäki.

Tänavune segapaaris kurlingu MM peetakse 20.–27. aprillini Rootsis Östersundis. Võistlusel osaleb 20 maailma parimat kurlingupaari, kes võistlevad kahes alagrupis. Edasipääsejad selguvad neljapäeval, 25. aprillil.

Kaldvee ja Lill hoiavad maailma edetabelis kurlingu segapaaride seas teist kohta. Paar on sel hooajal edukalt mänginud mitmeid MK-etappe Euroopas ning Kanadas võideti teist aastat järjest kõrgetasemeline Grand Slami turniiril.

Segapaaride MMiga samal ajal toimuvad Rootsis ka kurlingu maailmameistrivõistlused seeniorite vanuseklassis, kus Eestit esindavad meeskond Margus Tubalkaini ja naiskond Margit Peebo juhtimisel. Mõlema võistkonna treener on Liisa Turmann.