Prometei ja Kalev/Cramo võtsid tänavu põhihooajal mõõtu kahel korral. Novembris Riia Arenal jäid ukrainlased peale 103:72, aga jaanuaris võttis Kalev/Cramo 5908 Unibet Arenale kogenud pealtvaataja ees 80:65 võidu. See oli ühtlasi tallinlaste ainus kaotus põhiturniiril, mistap nad kindlustasid endale ka kohamängudeks esimese asetuse ja võimaluse võõrustada esikohamatši.

Laupäevase suure finaali avaveerand kulges tasavägiselt, sest Mikk Jurkatamme kuues punkt tõi tabloole 9:9 ja Rauno Nurgeri kaks vabaviset 18:18 viigiseisud. Kuid veerandaja viimasel kolmel minutil õnnestusid külalised kolmel korral kaare tagant ja Eesti valitsev meister oli kümne minuti järel taga 25:29.

Kalev pääses parimal juhul juhtima kümnega

Teisel neljandikul said kalevlased kaitse kinni ning 14:0 spurdi järel pääsesid Heiko Rannula hoolealused 41:31 eduseisu. Esimese kahe veerandiga lausa 18 punkti visanud Kregor Hermeti vedamisel võitis Kalev/Cramo avapoolaja 51:43.

Prometei naasis riietusruumist väga näljaselt ja vähem kui kahe minutiga oli tablool 51:51 viigiseis. Ehkki seejärel sai Kalev/Cramo kaitse taas toimima, siis kolmanda veerandi esimesel viiel minutil jäid võõrustajate ainsateks punktideks Severi Kaukiaineni kaks tabanud vabaviset. Päris lippama sinisärgid rünnakut ei saanudki ning otsustava kümne minuti eel olid nad 60:66 kaotusseisus.

Clavell vedas Prometei taas kullale

Hermeti ja Kaukianeni vedamisel pääses Kalev/Cramo tagasi mängu ning Rauno Nurgeri kaks vabaviset tõid kolm ja pool minutit enne normaalaja lõppu tabloole 79:79 viigiseisu. Kuid seejärel tabas Gian Clavell kaks üsna pöörast kaugviset, mistap võõrustajad leidsid 43 sekundit enne lõppu 81:85 kaotusseisust. Tallinlased imet enam ei teinud ning 83:91 kaotus tähendas, et Kalev/Cramo lõpetas Eesti-Läti liiga hooaja hõbemedalitega.

Kalev/Cramo parimatena tõid Kregor Hermet 27, Kaukiainen 16 ja Ben Shungu 11 punkti. Sealjuures Hermet noppis lisaks üheksa lauapalli ja Shungu andis kaheksa korvisöötu. Prometei tassis võidule lausa kuus kaugviset sopsanud Clavell, kelle kontosse jäi 26 punkti. Sealjuures ka mullu oli Clavell finaali kõige väärtuslikum mängija. DJ Kennedy toetas teda 16 punkti ja 12 lauapalliga.

Vaata Clavelli kaht otsustavat kolmest: