Kodupubliku ees mänginud Baskonia kaotas tasavägise avaveerandi 21:22. Samas rütmis jätkus ka teine neljandik ning pikale vaheajale mindi viigiseisul 41:41.

Otsustava vahespurdi (12:0) tegi Baskonia kohe kolmanda veerandi alguses ja viimasele perioodile minnes juhiti juba 15-ga, 72:57. Otsustaval veerandil oli mäng kenasti hispaanlaste kontrolli all ja itaallased kümnest punktist lähemale enam ei jõudnudki.

Baskonia suurim korvikütt oli Markus Howard, kes tabas kaheksa kaugviset 19-st (42%) ja jõudis 28 punktini. Matt Costello lisas Chima Moneketa mänginud hispaanlaste kontosse 19 silma, tabades ka kolm kaugviset. Kapten Tadas Sedekerskis panustas võitjate kontosse 16 punkti ja 7 lauda.

Mitmekülgselt ja tulemuslikult tegutsenud Kotsar kogus 17 ja poole minutiga 4 punkti (kahesed 2/2), 3 lauapalli, 5 resultatiivset söötu ja 2 vaheltlõiget. Raieste 10 minutiga ühtegi pealeviset ei teinud, kuid rassis hästi kaitses ning sai kirja 2 lauda ja 1 vaheltlõike.

Virtuse parimana jõudis Tornike Shengelia 16 punkti ja 7 lauapallini, Daniel Hackett tõi 13 silma.

Veerandfinaalseeria põhiturniiri võitnud Realiga algab Baskonia jaoks juba teisipäeval Madridis. Ülejäänud veerandfinaalides kohtuvad Panathinaikos - Maccabi, Monaco - Fenerbahce ja Barcelona - Olympiakos.

Baskonia jõudis viimati Euroliigas veerandfinaali 2019. aastal. Kotsar ja Raieste on omakorda esimesed Eesti korvpallurid, kes pärast 2014. aastal Milano ridades Euroliiga esikaheksasse jõudnud Kristjan Kangurit sellises turniiri faasis kaasa löövad.

Mängu eel:

Bologna Virtus alistas oma esimeses play-in mängus põhiturniiri 9. ja 10. koha meeskonna duellis Istanbuli Anadolu Efesi 67:64. Põhihooaja kaheksandana lõpetanud Baskonia kaotas samal ajal kindlalt Tel Avivi Maccabile 85:113. Iisraeli klubi tagas selle võiduga edasipääsu ja kohtub kaheksa parema hulgas teise asetusega Ateena Panathinaikosega.

Baskonia ja Virtus on tänavusel hooajal omavahel mänginud kaks korda. Möödunud aasta 14. detsembril jäi võõral väljakul 91:81 peale Itaalia meeskond, eelmisel nädalal toimunud põhiturniiri viimases voorus suutis Baskonia omakorda Virtuse võõral väljakul üle mängida 95:91.