Alles 21-aastane Alekna purustas koguni 38 aastat Jürgen Schulti nimele kuulunud rekordi pühapäeval USA-s Oklahomas Ramonas, kui heitis tuultele avatud lagedal väljal 74.35.

Pärast seda on kriitiliselt sõna võtnud nii olümpiavõitja Gerd Kanteri ekstreener Vesteinn Hafsteinsson kui mitmed kergejõustikueksperdid näiteks Soomest ja Rootsist.

„Seal oli ju nii, et pooleks tunniks aeti lambad karjamaalt ära,“ muigas Jaan Martinson teisipäevases „Mehed ei nuta“ saates.

Martinsoni arutluskäiku jätkas seejärel irooniliselt Peep Pahv: „Ma ei tea, kas nad üldse ära aetigi... 55-meetrini võivad lambad ju rahulikult näksida, sest niikuinii midagi ei juhtu. Mitte midagi ei juhtu. Võibolla pandi mõned lambad isegi 65 meetri peale muru närima, sest siis tuleb kaugemale heita. Kindlasti lisati kunsttuul ja asjad juurde ning ketas ise lendas.“

Samas tõdes Pahv ka seda, et Alekna üüratut talenti taoline „külavõistlus“ mõistagi ei pisenda. „Selge see, et mina, Jaan ja sina Tarmo, ei heidaks ka nende tingimustega kaugemale kui muidu. Igaljuhul pead olema kõva mees, et seda tuult püüda ja noorem Alekna on ka ülikõva mees... Aga ma ühestki otsast ei pea õigeks, et sellistel võistlustel ja sellistes kohtades maailmarekordeis fikseeritakse,“ lisas ta.

Head vaatamist!