37-aastane Nadal kaotas täna austraallasele Alex de Minaurile (ATP 11.) 5:7, 1:6.

„Võin öelda, et olen väga õnnelik, et ei pidanud Rafaga liival mängima mõned aastad tagasi, sest siis oleks tulemus olnud hoopis teistsugune,“ sõnas De Minaur võidumängu järel.

Nadal tunnustas austraallast võidu puhul. „Tennise mõttes on ta täna paremas vormis kui mina, ta mängib hooaja algusest saadik väga kõrgel tasemel. Arvan, et ta on teinud arengus väga olulise sammu edasi,“ ütles Nadal ajakirjanikele. „Nii et ma olen tema üle õnnelik ja õnnitlen teda täna näidatud taseme eest.“

Ilmselt oli see Nadali jaoks karjääri viimane Barcelona Open, sest ta on vihjanud, et plaanib hooaja lõpus tippspordiga hüvasti jätta. Hispaanlane on varem Barcelonas võidutsenud lausa 12 korda.

Endine maailma esireket, kes on praegu edetabelis 644. kohal, on alates 2023. aasta jaanuarist pidanud puusa- ja kõhuvigastuste tõttu vaid viis kohtumist.

Nadal loodab jõuda piisavalt heasse vormi, et osaleda järgmisel kuul algavatel Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel, kus ta on võitnud rekordilised 14 meesüksikmängu tiitlit.