Kui mullu detsembris tuli informatsioon, et Iirimaa ihkab naasta autoralli MM-sarja, siis nüüd on kogu projekt seisma pandud.

Iirlaste soov oli korraldada MM-ralli kolmel järgmisel aastal. Eesmärk oli, et võistlus toimuks igal aastal erinevas kohas.

„Kurva südamega teatame, et Iirimaa ei ole enam 2025. aasta hooajal autoralli MM-sarja ühe etapi korraldajaks,“ seisab Iiri autospordiliidu pressiteates.

Projekt kukkus läbi, sest Iirimaa valitsus teatas korraldajatele, et vajab nende ettepaneku ülevaatamiseks kuuekuulist ajapikendust. WRC promootorfirmal pole aga võimalik nii kaua iirlaste otsust oodata.

Iirimaa ralli korraldajad olid palunud oma valitsuselt 15 miljoni euro suurust toetust, mis oleks jagunenud kolme aasta peale.

„Oleme selle uudise peale pettunud, eriti pärast seda rasket tööd, mida Iirimaa alaliit on teinud. Aga töötame nende ja [spordiminister Thomas] Byrne’iga edasi ja uurime, mis võimalused meil tekivad 2026. aastaks,“ teatas WRC võistluste direktor.

Iirimaal peeti MM-rallil viimati 2009. aastal.

WRC-sarjas tahetakse uueks hooajaks kokku panna 14-etapiline kalender. Uute tulijatena peaks etapi korraldama nii Saudi Araabia, Paraguay kui Kanaari saared. Tagasi MM-kalendrisse naaseb ka Rally Estonia.

MM-ralli promootor on juba öelnud, et järgmise hooaja kalender avaldatakse juuni lõpuks.