Bayern võitis oma koduväljakul Londoni Arsenali Joshua Kimmichi 63. minuti väravast 1:0 ja jõudis nelja parema hulka üldseisuga 3:2.

Tiitlikaitsja Manchester City ja Madridi Real tegid Inglismaal normaal- ja lisaajal 1:1 viigi (kokku 4:4) ning selle paari võitja selgus penaltiseerias. Seal eksis esmalt vanameister Luka Modric, kuid seejärel tõrjus Reali puurivaht Andriy Lunin Bernardo Silva ja Mateo Kovacici löögi ning hispaanlased võitsid seeria 4:3. Otsustava penalti saatis külmavereliselt posti põrkest väravasse Antonio Rüdiger.

Normaalajal jõudis esimesena väravani Real, kui 12. minutil leidis Vinicius Juniori tsenderdus karistusalas vabaks jäetud Rodrygo. Tema esimese löögi Ederson tõrjus, kuid tagasipõrkunud palli saatis Rodrygo ikkagi võrku.

City pani seejärel peale tohutu pressingu ning 76. minutil kandis nende surve lõpuks vilja: Kevin De Bruyne saatis lähilöögist palli väravasse. Rohkem väravaid Manchesteris normaalajal ja sellele järgnenud lisaajal ei löödud.

Tänast kordusmängu selgelt valitsenud City tegi seejuures lausa 32 pealelööki, mis on Meistrite liiga play-off`ide ajaloo paremuselt teine tulemus. Rekordilised 34 lööki tegi 2020. aastal Liverpool Atletico vastu.

Madridi Real kohtub poolfinaalis Bayerniga. Teise finalisti selgitavad PSG, kes kukutas FC Barcelona, ja Dortmundi Borussia, kes mängis üle Madridi Atletico.

Otseblogi: