Spot of Tallinna sulgemine tähendab, et paljud lapsed peavad leidma endale uue treeningpaiga. Seni on saanud seal tegeleda akrobaatika, parkuuri, tõukerattaspordi, rulasõidu ja BMX-krossi treeningutega. Just nimetatud aladele pakuti 2023/24. aasta hooajal treeningaegu. Eesti inimestele on elamusspordikeskus eelkõige aga tuntud olümpiapronksi ja kuuekordse X-Mängude võitja Kelly Sildaru ja juunioride maailmameistri ning MK-sarjas kümnenda kohani jõudnud Henry Sildaru tõttu. Just seal asuvas hüppetornis on nad aastaid oma trikke lihvinud.

2016. aastal, kui Kelly Sildaru krooniti esimest korda X-Mängude võitjaks, imestati mitmes tuntud USA väljaandes, kuidas on võimalik pargisõidus nii heaks saada riigis, kus ei ole ühtegi mäge. Tõenäoliselt ei osanud nad aimata, et siinmail on püsti pandud elamusspordikeskus, milles peituv salarelv aitab Sildarul aasta läbi hüppeid lihvida.

Keskuse rajaja Mait Meriloo sõnas juba aastaid tagasi, et tasuvusuuringu järgi on keskuses asuv hüppetorn ja selle kõrval paiknev bowl- ehk kausistiilis rulapark kogu aeg kahjumit tootnud. Sama kehtis ka majast väljaspool asuva BMX-i raja kohta. 2021. aasta lõpus peetigi plaani kahjumis objektid kasumlikematega asendada. Selleni toona ei jõutud. Nüüd on jõutud aga selleni, et suletakse kogu keskus. Baltimaade suurim elamusspordikeskus oli seega avatud üle kaheksa aasta.