Reede hommikupoolikul kasutas hea stardipositsiooni ära MM-sarja üldliider Thierry Neuville, kes puhtal teel sõites võitis esimesest neljast kiiruskatsest kolm. Pärastlõunases lumesajus lõhkus belglane rehvi ning päeva lõpuks mahtusid Neuville, Toyota esinumber Elfyn Evans ja tema tiimikaaslane Sebastien Ogier 6,6 sekundi sisse. Hommikul närvilise masinaga hädas olnud Tänak kaotas neljapäeva lõpuks liidrile 41,1 sekundiga.

Laupäeva hommikupoolikul võtsid vihma oodanud sõitjad kaasa vihmarehvid, aga sadu ei tulnudki ja hoolduspausile läks juhtkohal Neuville. Pärastlõunal tõusis Evans üheks katseks liidriks, aga belglane võttis kiirelt esikoha tagasi. Päeva lõpuks Neuville edestas Evansit 4,9, Ogier’d 11,6 ja Tänakut 1.15,5-ga ehk mehed teenisid vastavalt 18, 15, 14 ja 10 punkti. Nende silmade säilitamiseks tuli aga pühapäeval finišisse jõuda.

Pühapäevalgi oli võimalik korjata korralik punktisaak, sest päeva parim saab seitse ja punktikatse parim viis silma. Päeva teine ja ralli 18. kiiruskatse oli hooaja üks pöörasemaid. Teelt väljas käinud Evans ja Neuville kaotasid sellega 20 sekundit, masina lõhkunud Adrien Fourmaux veerand tundi.

Ralli üldliidriks tõusis sellega Ogier, kes võttis Evansi, Neuville ja Tänaku ees lõpuks ka esikoha. Pühapäeva arvestuses sai enim punkte Takamoto Katsuta ja punktikatse parim oli Adrien Fourmaux, Tänak oli mõlemas arvestuses teine. Ogier kogus etapilt kokku 21, Tänak 20 ning Evans ja Neuville mõlemad 19 punkti.

JWRC arvestuse võitis kindlalt Romet Jürgenson, Rally2 klassis jäi Georg Linnamäe nii laupäeval kui pühapäeval tehniliste murede tõttu tee kõrvale.

Tavapäraselt läbi nädala vahendab Delfi etapi sündmusi otseblogis, alates neljapäevast võtab iga rallipäeva kokku podcast „Kuues käik“ ja kohapealsed muljed toob lugejateni vanameister Jaan Martinson. Saate tegijad ootavad tavapäraselt küsimusi aadressile kuueskaik@delfi.ee.

Horvaatia ralli lõppseis

Horvaatia ralli lõpptulemused

Otseblogi

Reede päädis Evansi ja Neuville’i kaksikjuhtimisega

Kolme etapi järel mahtusid MM-sarja esinelikusse Thierry Neuville (Hyundai, 67 punkti), Eflyn Evans (Toyota, 61), Adrien Fourmaux (M-Sport, 46) ja Ott Tänak (Hyundai, 33). Horvaatia etapp lisandus kalendrisse 2021. aastal, mil Tänak sai neljanda koha. Tunamullu oli Tänak Kalle Rovanperä ja mullu Elfyn Evansi järel teine.

Tänavu oli Horvaatias stardis kaheksa Rally1 klassi autot. Toyota saatis võistlustulle Evansi, Sébastien Ogier’ ja Takamoto Katsuta, Hyundai Neuville’i, Tänaku ja Andreas Mikkelseni ning M-Sport Fourmaux’ ja Grégoire Musteri. Väga esinduslik ooli taaskord stardinimekiri Rally2 klassis, kus teiste tippude kõrval on lähtes 25-aastane Georg Linnamäe koos britist kaardilugeja James Morganiga (Toyota GR Yaris Rally2). JWRC konkurentsis sihtis esikolmikukohta ekipaaž Romet Jürgenson – Siim Oja (Ford Fiesta Rally3).

Reede hommikupoolikul kasutas hea stardipositsiooni ära MM-sarja üldliider Thierry Neuville, kes puhtal teel sõites võitis esimesest neljast kiiruskatsest kolm. Hyundaid rooliv belglane edestas ühe kiiruskatse võitnud Toyota esinumbrit Elfyn Evansit 8,6 ja tema tiimikaaslast Sebastien Ogier’d 21,5 sekundiga.

Kui Neuville’il asjad enne reedest pausi lippasid, siis tema tiimikaaslased Ott Tänak ja Andreas Mikkelsen kurtsid päeva esimeses pooles närviliselt käituva masina üle. Nelja kiiruskatse järel kaotas Tänak liidrile 37,3 sekundiga, millega eestlane hoidis neljandat kohta.

Pärastlõunasel esimesel katsel ehmatas sõitjaid pidamise kaootiliseks muutnud lumesadu, mille kohta kellelgi infot polnud, sest esisõitjaid ajakava iseärasuste tõttu viiendale katsele rajaluuret tegema ei lastud. Kuuendal katsel lõhutud rehv andis Evansile võimaluse belglasele kuklasse hingata ning päeva lõpuks oli neil kaksikjuhtimine.

Ogier tegi päevale kahe järjestikuse katsevõiduga võimsa lõpu, vähendades kahe katsega 18-sekundilise kaotuse liidrile vaid 6,6 sekundile. Tänak oli reede lõpuks neljas (+41,1), Fourmaux viies (+52,7) ja Katsuta kuues (+1.37,8).

Junior WRC klassis tegi head sõitu Romet Jürgenson, kes tõusis hommikusel eelviimasel katsel tänu türklase Ali Türkkani katkestamisele liidrikohale. Rally2 autode arvestuses hoiab Georg Linnamäe üheksandat positsiooni.

Neuville lõpetas laupäeva esikohal

Laupäeva hommikupoolikul ootasid kõik tippsõitjad vihma, mistõttu võtsid nad masinatesse kaasa kaks vihmarehvi. Kuid sadu ei tulnud, mistõttu maksvusele pääses all olnud nelja rehvi säästmine. Kuigi suuri vahesid sisse ei sõidetud, siis kaks katset võitnud Neuville tegi järgnevatega väikese vahe sisse. Hoolduspausile minnes edestas belglane Evansit 4,7, Ogier’d 11,3 ja Tänakut 55,2 sekundiga.

Laupäeva pärastlõunase katse võitis pehmetele rehvidele panustanud Evans, kes sõites Neuville’i vastu tagasi 6,7 sekundit ja tõusis ralli liidriks. Kuid 14. kiiruskatsel kõvasti surunud Neuville võttis esikoha tagasi ja hoidis seda päeva lõpuni. Belglane edestas Evansit 4,9, Ogier’d 11,6 ja Tänakut 1.15,5-ga. Neuville teenis ühtlasi 18, Evans 15, Ogier 13 ja Tänak 10 punkti, aga nende silmade säilitamiseks tuleb pühapäeval finišisse jõuda.

Rally2 arvestuses jäi Linnamäe tehniliste murede tõttu tee kõrvale, JWRC klassis oli Jürgensoni edu laupäeva õhtul järgnevate ees juba üle kahe minuti.