Sel nädalal määras Eesti antidopingu ja spordieetika sihtasutuse (EADSE) distsiplinaarkolleegium Priinitsale pooleteist aasta pikkuse võistluskeelu, sest vehkleja jäi aasta jooksul kolmel korral dopinguküttidele kättesaamatuks.

Rahvusvahelise antidopingu agentuuri (WADA) reeglite järgi peab ADAMS-i programmi kuuluv sportlane andma teada millal ja kus teda iga päev ühe tunni jooksul tabada võib ning olema sel ajal ka kättesaadav.

Priinitsa sõnul on tegemist lihtsalt väga kahetsusväärse vahejuhtumiga, sest ta pole kunagi keelatud aineid tarvitanud.

„Nagu isegi näete, proovib mind süüdistav organisatsioon luua minust negatiivset kuvandit oma eesmärgi saavutamiseks. Mul on seda raske mõista, kuna olen Eesti sportlane ja patrioot, kes pole dopingut tarvitanud ega kellegi eest ära jooksnud. Kaks korda olin võistlustel oma tööülesandeid täitmas ja ühe korra viibisin asukohas, mille olin enda asukohaks märkinud!“ selgitas Priinits Instagramis tehtud pöördumises.

Lisaks andis Priinits mõista, et EADSE määrus pole kivisse raiutud ning sportlane üritab teha kõik, et karistus ei realiseeruks. „Õnneks annab kogu olukorrale hinnangu sõltumatu organisatsioon, kes selgitab välja kui palju ja millises olukorras eksisin ja ajakirjanike kallutatud üllitised klikkide nimel ei saa määravaks.“

„Kahjuks elame täna maailmas, kus on palju õelaid ja kiuslikke inimesi. Sel põhjusel ütlen omalt poolt, et mitmed „faktid“, mis ajakirjanduses kirjutatakse, on väärad, ei puutu antud olukorras asjasse, on tihtipeale kallutatud ning kontekstist välja võetud,“ lisas ta.

Delfile ei soovinud Priinits täiendavaid kommentaare jagada.