Junior ERC klassis võistlevad 17-aastane Jaspar Vaher ja Sander Pruul (Ford Fiesta Rally4) asusid Ungari kruusarallit esimese lühikese kiiruskatse (2 km) järel juhtima.

Teine Eesti ekipaaž, 19-aastane Karl-Markus Sei ja Tanel Kasesalu (Peugeot Rally4) on kahesekundilise kaotusega viiendal kohal.

Üldarvestuses on liider Tšehhi piloot Erik Cais, kes edestas avapäeva ainsal kiiruskatsel samuti Škoda Fabia RS Rally2 masinaga sõitvat ungarlast Martin Laszlot kõigest 0,1 sekundiga.

„See oli lõbus. Natuke kartsin, et selle katse rada on üsna kitsas, kus võib kergesti eksida. Homme kergeid kiiruskatseid ei tule – hüppamist on palju,“ sõnas Cais.

Sarja valitsev meister Hayden Paddon sõitis oma Hyundaiga välja kolmanda aja. Vahe liidriga on 0,8 sekundit.

Norrakas Mads Östberg sattus aga võistlemise asemel hoopis haiglavoodisse.

„Mul on olnud raske nädal ja ma olen püüdnud taastuda kopsupõletikust. Olin teisipäeval haiglas ja sain ka siin Veszprémis eraarstilt head abi. Paar päeva taastusin hästi, kuid täna hommikul tekkisid järsku tugevad valud seljas kopsude juures,“ kirjutas Östberg sotsiaalmeedias.

„Võistluste meditsiinitöötajad pidid mind haiglasse transportima. Tänan neid suurepärase abi eest, mida olen saanud, kuid kahjuks ei saa ma sel nädalal oma keha rohkem proovile panna. Nüüd on aeg taastuda ja terveneda!“ lisas Norra rallisõitja.

Homme on Ungaris kavas kuus kiiruskatset. Ralli lõppeb pühapäeval.