Tänast finaali alustas paremini kodusaalis mänginud TalTechi naiskond, haarates 5:0 ja 17:6 eduseisu. Geimi lõpus särasid tablool TalTechi 25:13 võidunumbrid, kirjutab Volley.ee mängu ülevaates.

Teises geimis oli omakorda kindlalt 25:15 ja kolmandas 25:17 parem Rae esindus. Neljanda geimi keskel tundus, et külalised liiguvad vääramatult võidu suunas, asudes 15:12 juhtima. Koduvõistkond suutis aga raskest seisust välja tulla ja viigistada 25:21 geimivõiduga mänguseisu.

Viienda geimi alguses hoidis initsiatiivi TalTech, kui viie punkti järel juhiti 4:1. Õige pea särasid tablool 6:6 viiginumbrid ja seejärel kumbki võistkond pikka aega enam rohkem kui ühe punktiga juhtima ei pääsenud. 12:12 seisul otsustasid geimi ja meistritiitli saatuse Dzintra Lemberi serviäss ja Eliisa Peiti rünnakupunkt, mis andsid 2 tundi ja 11 minutit kestnud lahingu järel Eesti meistritiitli TalTechile.

Taltechi sidemängija Karolina Kibbermanni sõnul lõi usk vahepeal kõikuma. “Võit tuli raskelt. Teises ja kolmands geimis kadus usk ära, aga Ragne Rahuoja kaks serviässa neljanda geimi keskel tõid jõudu juurde. Tiitel maitseb magusalt ja hea, et viimane mäng oli põnev,” rääkis Kibbermann.

Rae libero Lisandra Tatriku tõi välja, et midagi kripeldama ei jää. “Olen hooaja ja hõbedaga väga rahul, see oli minu parim hooaeg. Andsime lahingu, aga TalTech võtsid jõuga lõpus oma ära,” kommenteeris Tatrik.

Tallinna esinduse võitu andsid suurima panuse Nette Peit ja Marily Lass, kes tõid vastavalt 20 ja 19 punkti. Lass näitas ka mängu parimat kasutegurit +16. Johanna Sova lisas võitjate aktivasse 11 ja Dzintra Lember 10 punkti. Silvia Pertens tõi külaliste resultatiivseimana 21, Merili Kõrvel 16, Triinu Lamp 10 ja Hanna Pajula 9 punkti.

Naiste võrkpalli pronksiseeria aga jätkub, sest Audentese SG/Noortekoondis alistas täna oma kodusaalis Tartu Ülikool/Bigbanki 3:0 (25:23, 25:19, 25:21) ning viigistas kolme võiduni peetava seeria 2:2-le.

Võitjate poolel säras 19 (+12) punkti toonud Nora Lember, kelle rünnakuefektiivsus oli 55%. Karlotta Kattai lisas 14 punkti. Ingris Suvi kogus külaliste ridades 13 punkti, kuid pluss-miinus arvestuses oli Suvi kasutegur vaid +4. Salme Adeele Hollas assisteeris 11 punktiga.