Peterson tuli seekordsele võistlusele olukorras, kus rebimises oli tema ja ka Eesti rekordiks 100 kg. Tõukamise puhul oli tipptulemuseks 120 kg.

Phuketis alustas Peterson rebimist 96 kg pealt. Esimese õnnestumise järel sai ta üles ka 101 ja 104 kg. Tõukamises sai eestlanna esmalt üles 116 kg ja seejärel 121 kg. Kolmas sooritus ebaõnnestus. Seega püstitas Peterson kokku neli Eesti rekordit: kaks rebimises, ühe tõukamises ja ühe kogusummas.

Phuketi võistlusel teenis esikoha norralanna Solfrid Koanda kogusummaga 275 kg. Teine oli Põhja-Korea tõstja Yong Ju Kim 258 kg ja kolmas ukrainlanna Anastassia Manievska 234 ga.

Hiljuti toimunud Euroopa meistrivõistlustel andis pronksmedali 227 kg.

***

Kuna Pariisi olümpiamängudel on nii naistele kui ka meestele ainult viis kaalukategooriat, siis Pariisis naistele -87 kg kaalukategooriat kavas ei ole. Pariisis pannakse naiste kolm raskemat kaalu kokku ning võistlusklassiks on +81 kg. Seega liidetakse olümpiaks -81 kg, -87 kg ja +87 kg kaalukategooriad. Ühes kaalukategoorias pääseb olümpiale 12 tõstjat.

Neljapäeval asub Phuketis võistlustulle Eesti esitõstja Mart Seim, kes püüab olümpiapääset meeste üliraskekaalus. Pariisi pääsemiseks on vaja ilmselt kirja saada kogusumma 422 kg. Tegemist on viimase võimalusega OM-pileti püüdmiseks.

Jaga
Kommentaarid