Šveitsis UEFA Pro treenerikoolitusel viibiv ja seetõttu ka tänaseks Levadia - Flora Eesti karikasarja veerandfinaalist eemale jäänud Vassiljev ühines juhatuse koosolekuga interneti vahendusel.

Eesti Jalgpalli Liidu juhatuse avaldus:

„Kordame alaliidu ühest ja selget seisukohta: seisame Eesti eest, Ukraina toetamise poolt ja Venemaa agressiooni vastu. Ukraina toetamine tähendab iseenesest mõistetavalt, et oleme vastu Venemaa sõjale Ukrainas, oleme mõistnud ja mõistame selle hukka. Loodame kogu südamest, et sõda lõpeb Ukraina jaoks kogu oma territooriumi üle kontrolli taastamisega ja nii kiiresti kui võimalik.

Konstantin Vassiljev selgitas, et ta on olemuselt patsifist ning igas tähenduses lojaalne Eestile, samas mõistes kujunenud olukorda, otsustas loobuda Eesti meeste koondise kaptenikohast.

Juhatus tunnustab Vassiljevi otsust ja ei kahtle tema lojaalsuses.“

***

Vassiljev käis möödunud nädalal külas Õhtulehe jalgpallisaates „Kolmas poolaeg“, kus ta ei tahtnud konkreetsele küsimusele, kas ta toetab sõjas Ukrainat, otseselt vastata: „Kui nad suudaks võita, siis võib-olla tuleb rahu. Kui Venemaa võidab, siis võib-olla tuleb rahu. Kui mõlemad otsustavad, et räägime ja teeme rahu, siis võib-olla tuleb rahu.“

Saatejuhi jätkuküsimuse peale, miks ta ei taha öelda neid asju, mida eestlased antud teemas Vassiljevi suust kuulda tahavad, ütles 2011. aastal Eesti aasta kodanikuks valitud Vassiljev: „Mida inimesed tahavad kuulda, see pole ju seotud sellega, mida mina arvan ja mõtlen. See ei tähenda, et ma olen kummagi poolt. Minu jaoks on see, mis maailmas üleüldse toimub, arusaamatu. Ma ei uskunud võibolla viis aastat tagasi, et sellised asjad võivad tänapäeval juhtuda ja ma olengi sellises seisus - ma ei teagi nagu - mul ei ole vastust, kuidas, mis põhjustel, kas on põhjused.“

Vassiljevi skandaal oli põhiteema ka teisipäevases „Delfi jalgpallistuudio“ podcastis, mida veavad Eigo Kaljurand, Kaarel Täll ja Andres Oper:

1x
00:00

Jaga
Kommentaarid