Kuna eelmise nädala jooksul oli klubipoolne kommunikatsioon soomlase lahkumise osas napp, läksid selle täpsemate asjaolude osas liikvele kuulujutud, millele Sarajärvi reageeris nüüd omapoolse pöördumisega, kirjutab Soccernet.ee.

„Alustuseks ja ennekõike tahan rõhutada, et minu lahkumine, olgugi see ootamatu ja kiire, sai teoks klubi ja minu vahelise vastastikuse kokkuleppe tulemusena. Jõudsime sellise lahenduseni professionaalsel ja sõbralikul viisil, austades mõlema osapoole huvisid,“ teatas Sarajärvi Soccernetile saadetud avalikus kirjas.

„Mis puudutab kuulujutte, nagu oleksid juhatuse liikmed mõjutanud koosseisuvalikuid, soovin selgeks teha, et minu ametiaja jooksul ei saanud ma mitte üheltki juhatuse liikmelt juhiseid selle kohta, kes peaks koosseisu kuuluma. Minu ja esindusmeeskonna treeneritetiimi lähenemine koosseisuvalikutele põhines alati professionaalsusel,“ kinnitas treener.

Ilmselt vihjab Sarajärvi keskpoolkaitsja Tristan Vendelinile, kelle isa Ivar Vendelin on Nõmme Unitedi suurtoetaja. Hiljutises Soccerneti podcastis vahendati just seda jalgpalliringkondades levivat spekulatsiooni, et probleem võis olla Vendelini napis mänguajas.

„Kutsun kõiki asjaosalisi üles lähenema antud teemale väärilise lugupidamise ja professionaalsusega, vältides kohatuid spekulatsioone, mis võivad kahjustada tahtmatult asjasse segatud isikuid,“ lisas Sarajärvi.

Nõmme Unitedi president Mart Poom toonitas pärast reedest klubi ajaloo esimest Premium liiga võitu Tartu Tammeka vastu, et peatreeneri vallandamise taga pole väiksematki skandaali.

„Meil on Sarajärviga kokkulepe ja ei ole mõtet sel teemal mingit skandaali taga ajada. Ka tema ise ei soovi antud teemal hetkel pikemat vestlust maha pidada. Ma saan aru, et huvi on suurem, aga ei tasu midagi otsida. Läksime sõbralikult lahku,“ sõnas Poom Delfile.