Kohtumine algas lõbusa korvpalliga, kummalgi võistkonnal polnud skoorimisega erilisi probleeme. Esimese veerandi viimastel minutitel läks Kalev/Cramo pisut eest ja 10 minuti järel oli seis 30:21. Teisel veerandil eksiti rünnakul rohkem, poolajapausiks juhtis Kalev/Cramo 49:43. Kalevile oli Manny Suarez toonud 15 ja Ventspilsile Rolands Zakis 13 punkti.

Kolmandal veerandil pani Kalev/Cramo vastaste rünnaku nii hästi lukku, et nood suutsid esimese seitsme minutiga visata vaid kolm punkti. Periood kuulus Kalevile 17:7 ja seis oli nende kasuks 66:50. Viimasel veerandil üllatust ei sündinud ja kodutiim vormistas võidu kindlalt ära.

Kalev/Cramo resultatiivseimad olid Ben Shungu ja Manny Suarez 20 punktiga, Leemet Böckler tõi 16 punkti. 33 kaugviskest vaid 5 tabanud Ventspilsi kasuks viskasid Ronalds Zakis ja Linards Jaunzems 15 punkti.

Seeria teine ja Kalev/Cramo võidu korral viimane kohtumine peetakse reedel kell 19 Ventspilsis.

Enne mängu: Mõlemad klubid pidi poolfinaali pääsemiseks nägema kurja vaeva. Kui Kalev/Cramo alistas kahe pingelises mängus Pärnu Sadama, siis Ventspils seljatas kolmemängulises seerias Tartu Ülikooli.

Kaks klubi kohtusid omavahel ka põhihooajal ning siis teenis Kalev/Cramo 81:60 ja 110:88 võidud.