Vassiljev käis eelmisel nädalal külas Õhtulehe jalgpallisaates „Kolmas poolaeg“, kus ta ei suutnud poolt valida, vastates konkreetsele küsimusele, kas ta toetab sõjas Ukrainat.

„Kui nad [Ukraina] suudaks võita, siis võib-olla tuleb rahu, kui Venemaa võidab, siis võib-olla tuleb rahu, kui mõlemad otsustavad, et räägime ja teeme rahu, siis võib-olla tuleb rahu,“ ütles Vassiljev.

Saatejuhi jätkuküsimuse peale, miks ta ei taha öelda seda, mida eestlased sel teemal Vassiljevi suust kuulda tahavad, ütles jalgpallur: „Mida inimesed tahavad kuulda, see pole ju seotud sellega, mida mina arvan ja mõtlen. See ei tähenda, et ma olen kummagi poolt. Minu jaoks on see, mis maailmas üleüldse toimub, arusaamatu. Ma ei uskunud võib-olla viis aastat tagasi, et sellised asjad võivad tänapäeval juhtuda ja ma olengi sellises seisus – ma ei teagi nagu –, mul ei ole vastust, kuidas, mis põhjustel, kas on põhjused.“

Delfi uuris LHV pangalt, kas Vassiljev peaks jätkama koondise kaptenina ja milliseid samme nad alaliidult ootavad.

„Jalgpalliliit on meile oma seisukohti selgitanud ning suhtleme alaliiduga otse. Jalgpalliliit on nii meile kui ka avalikult öelnud, et on Ukraina toetamise poolt, mõistab Venemaa sõjategevuse hukka ja loodab sõjas Ukraina võitu nii kiiresti kui võimalik. See on meie jaoks ainuvõimalik seisukoht. Eeldame, et jalgpalliliit suhtleb Konstantin Vassiljeviga ja teeb sellest tulenevalt otsused,“ teatas LHV kommunikatsioonijuht Priit Rum kirjalikus vastuses.

Rum lisas: „Toetame Eesti jalgpalli laiapõhjaliselt, alates laste liikumisharrastusest kuni profitasemeni välja. Mängijatega seonduv võiks olla kommenteerimiseks klubidele ja alaliidule.“

Jaga
Kommentaarid