Inglismaalt Merseyside’ist pärit John Tinniswoodist sai maailma vanim elusolev mees. Vanavanaisa, kes on 8. aprillil 111 aastat ja 226 päeva vana, põhjendab oma pikaealisust Briti toidu ja nooruses harrastatud pikkade jalutuskäikudega. Tinniswood elab praegu Southporti hooldekodus. Ta soovitab hoida vaimu erksana ja säilitada kõiges „mõõdukust“.

Teisipäeval, 2. aprillil, suri 114-aastasena senine Maa vanima mehe tiitli omanik, Venezuela elanik Juan Vicente Perez Mora.

John Tinniswood oma abikaasa Blowdeniga.

Tinniswood sündis Southportis 26. augustil 1912. aastal. Ta kohtus oma naise Blodweniga Teise maailmasõja ajal ja nad abiellusid 1942. aastal. Nende tütar Susan sündis 1943. aastal. Paar oli abielus 44 aastat kuni Blodweni surmani 1986. aastal. Tinniswood töötas suurtes ettevõtetes – Royal Mail, Shell ja British Petroleum– kuni pensionile minekuni 1972. aastal.

4. aprillil pälvis ta Guinnessi rekordite raamatu tunnistuse. Dokumendid selle kohta, et Tinniswood on vanim elusolev mees, esitasid Guinnessi rekordite vanem gerontoloogia konsultant Robert Young ja gerontoloogia uurimisrühma liikmed.

Maailma vanimaks elusolevaks naiseks peetakse hispaanlannat Maria Brañas Morerat, kes tähistas hiljuti oma 117. sünnipäeva.