Maailma parima iluuisutaja Malinini mänedžer ja „Kings on Ice“-i korraldaja Ari Zakarjan andis enne Tallinna jääsõud Rus.delfi.ee-ga intervjuu.

Miks otsustasite oma jääsõu Tallinna tuua? „Tallinn on linn, kus iluuisutamist teatakse ja armastatakse ning sealne publik on väga haritud. Seetõttu otsustasime pärast hiljutist MM-i oma ainsa Euroopa sõu seal pidada,“ selgitas Zakarjan oma valikut.

Zakarjani sõnul loodavad nad selliste jääsõudega spordiala populaarsust tõsta.

„Viimase 5-6 aasta jooksul on huvi selle spordiala vastu maailmas järk-järgult vähenenud ja ma tõesti tahan seda olukorda muuta. Otsustasime alustada Euroopast, aga kahe nädala pärast on meil suur sõu Ameerikas. Oleme just avanud piletimüügi ja juba mõistame, et see müüakse täielikult välja,“ rääkis Zakarjan.

Mädedžer tunnistas, et Eesti iluuisutajate viimase aja võimas esiletõus mängis suurt rolli, kui nad otsustasid sõu just Tallinna tuua.

„Kahtlemata [mängis see rolli]. Olin Aleksandr Selevko Euroopa meistrivõistluste hõbemedali üle väga õnnelik. Eelmisel aastal kutsusin ta osalema Jaapani esinemisele, õppisin teda lähemalt tundma ja siis sain aru, kui imeline inimene ja paljutõotav uisutaja ta on. Ta sihib kõrgeimaid tulemusi, töötab kõvasti - ja avalikkus kogu maailmas hakkas teda tunnustama. Usun, et järgmisel hooajal uisutab ta veelgi edukamalt,“ kiitis Zakarjan Selevkot.

Mänedžer lisas, et hoiab pingsalt silma peal ka meie tulevikulootusel Arlet Levandil. „Mulle ta väga meeldib - ta on väga särav ja artistlik iluuisutaja, kes oskab jääl suurepäraselt erinevaid kujundeid näidata.“

Tervet intervjuud saab lugeda Rus.Delfi.ee-st siit.